Eğitimciler iş Bırakacak

0
571

Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı bir araya gelen 13 eğitim sendikası yarın iş bırakıyor. Eğitimciler, tüm öğretmenleri, velileri eylemlerine desteğe davet etti.

Silivri’de eğitimciler, Yarın saat 12 de uğur Mumcu Meydanında yapılacak basın açıklamasına tüm öğretmenleri, velileri ve Silivri halkını eylemlerine desteğe davet etti.

Eğitim alanında örgütlü olan 14 sendikanın ülke çapında 2 Kasım Çarşamba günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaktır. Eğitimciler, taleplerimiz açık ve nettir. Bir yandan çalışma hayatımızı ilgilendiren sorunlara çözüm bulunması istenirken diğer yandan da öğrencilerimiz ve velilerimizin yaşadığı sorunlara çözüm bulunması talep edilmektedir. Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin
bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz.
Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli,
her kadro hak edilerek alınmalıdır.

Eğitim Anayasal bir hak iken ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez.

Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır. Bu taleplerinde içinde olduğu eylemimize destek vermeniz önemlidir. Denildi.

Basın açıklaması Yarın saat 12 de uğur Mumcu Meydanında yapılacaktır.