Halit Kıvanç’ı Kaybettik

0
465

Ünlü radyo ve televizyon sunucusu Halit Kıvanç, 97 yaşında hayatını kaybetti.

Halit Kıvanç’ın cenazesi, 27 Ekim Perşembe günü Zincirlikuyu Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.

Halit Kıvanç’ı yakından tanıyalım…

18 Şubat 1925 tarihinde İstanbul’da doğan Halit Kıvanç, Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak görev alan duayen sunucu, 1953 yılında Türkiye’nin ilk günlük spor gazetesi Türkiye Spor’u çıkardı. Halit Kıvanç bir yıla yakın İngiliz yayın kuruluşu BBC’de de çalıştı.

Türkiye’de radyo ve televizyon yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, Türk televizyonculuğunda birçok “ilke imza attı. Halit Kıvanç, Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda sunucu olarak görev alırken, FIFA Dünya Kupası’nı televizyondan sunan ilk Türk spiker olarak tarihe geçti.

Uzun yıllar TRT’de kültür-sanat, müzik eğlence programları sunan Halit Kıvanç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarının da vazgeçilmez sunucusu oldu.