Bisikletliler Tarihi Yarım Ada’yı Turluyor

0
2330

İstanbullu bisiklet tutkunları, ‘bisiklet dostu bir kent’ için bu pazar pedal çevirecek. Tarihi Yarımada’nın eşsiz dokusu eşliğinde gerçekleşecek yarışta hem bisikletliler hem de izleyiciler, seyirlik manzaranın keyfini yaşayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki SPOR İSTANBUL, Tarihi Yarımada’da Bisiklet Turu etkinliği ile bisiklet severleri bir araya getiriyor. Trafikte farkındalık yaratmak için yola çıkacak olan katılımcılar, Tarihi Yarımada’nın eşsiz atmosferinde bisikletleriyle turlayarak keyifli anlar yaşayacak.

KONTROLLÜ TRAFİKTE GERÇEKLEŞECEK

Yenikapı Meydanı’nda saat 09.00’da başlayacak etkinlik, kontrollü trafikte gerçekleştirilecek. İstanbul’un en özel noktalarını turlayacak yarışçıların yolculuğu bir buçuk saat sürecek. 18 yaş üstü herkesin yer alabileceği organizasyonda katılımcılar kendi bisikletlerini kullanacak.

YENİKAPI’DA BAŞLAYIP YENİKAPI’DA BİTECEK

19 km’lik bisiklet turunda güzergah; Yenikapı – Kumkapı – Çatladıkapı Geçidi – Sirkeci – Eminönü – Unkapanı – Cibali – Fener – Balat – Fener – Cibali – Unkapanı – Sirkeci – Gülhane Parkı sahil girişi – Gülhane Parkı tramvay çıkışı – Sultanahmet Meydanı – Ayasofya Camii – Küçük Ayasofya Caddesi – Aksakal Sokak – Kennedy Caddesi – Çatladı Kapı – Kumkapı – Yenikapı hattından oluşuyor. Etkinlikte başlangıç ve bitiş alanı olarak belirlenen Yenikapı Meydanı, aynı zamanda toplanma ve bakım onarım noktası olacak.