Tarihi Çeşme Restore Edilecek

0
829

Silivri’de faaliyet gösteren Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği’nin geçtiğimiz günlerde Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü’ne ilettiği dilekçelere yanıt geldi. Silivri’deki çeşmeler ile alakalı çalışmalar yürüten ve çeşmelerin restorasyonları için yazışmalar yapan dernek yönetiminin başvuruları doğrultusunda Alibey Mahallesi Çukurçeşme Sokakta yer alan çeşmenin restorasyonuna Temmuz ayında Silivri Belediyesi tarafından başlanacak.

Derneğin web sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce yazılan cevapta Çukurçeşme sokakta yer alan çeşmenin restorasyonuna Temmuz ayında başlanacağı belirtildi.

Dernek tarafından yapılan açıklama ve dilekçeye yanıt şu şekilde;

Silivri Tarih Derneği olarak yürüttüğümüz proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Alibey Mahallesi, Çukurçeşme Sokak, 112 Ada, 10 Parsel’de yer alan çeşmenin restore edilmesi talebimizi Silivri Belediyesi Başkanlığı’na ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü’ne iletmiştik.

27.05.2021 tarihli dilekçemize Silivri Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden 08.06.2021 tarihinde yazılan cevapta söz konusu çeşmenin kurul onaylı restorasyon projelerinin bulunduğu, çalışmaların başlatıldığı ve restorasyon çalışmalarının Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklama şu şekilde;

“Silivri ilçesi, Alibey Mah. 112 ada 14 parselle ilgili yazınıza istinaden, Çukurçeşmenin ihya edilmesi kapsamında çalışmanın başlatıldığı ve iş programımız içerisinde, kurul onaylı restorasyon projesi bulunan çeşmenin uygulanmasının, temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceği hususunda; Bilgi ve gereğini arz ederim. ” Harun AKKAN Başk.Yard.