Kısa Çalışma Ödeneği İçin Yeni Başvurular Alınıyor

0
634

Kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayan işyerleri için başvurular bugünden itibaren alınmaya başlandı. Kısa çalışmada olan işyerleri de ilave işçiler için başvuru yapabilecek.

Kısa çalışma ödeneğinde önümüzdeki üç aylık süre için yeni düzenlemeler getirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı yazılı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinde yeni başvuru alınmasına dair cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını anımsattı.

Aralık-Ocak-Şubat Aylarını Kapsıyor

Cumhurbaşkanlığı kararıyla 30 Haziran Öncesi başvuruda bulunmayan iş yerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlandığını belirten Selçuk, şöyle devam etti:

“Yeni tip koronavirüs (Covid19) nedeniyle 30 Hazirana kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan iş yerlerimiz, 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecek.”

Bakan Selçuk, açıklamasında daha önce ödenekten yararlanan iş yerlerinin durumuna da değindi. 30 Haziran tarihine kadar Covid-19 nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerlerinin ilave işçileri için de Kısa Çalışma Ödeneği talebinde bulunabileceğini belirten Selçuk, “Bu iş yerlerimiz daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecek” ifadelerini kullandı.

Mevcut İşçiler İçin Ek İşleme Gerek Yok

Selçuk, daha önce başvuran iş yerlerinde kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadığını ve uzatma kapsamında kısa çalışma Ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerini vurguladı.

İşsizlik Ödeneğinden Mahsup Edilmeyecek

Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı.

Başvuru E-Devlet Üzerinden

Kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020’ye kadar yapılabileceğini bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacağını duyuran Selçuk, kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Aralık 2020 tarihi veya sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.

Kaynak: Kısa çalışma ödeneği için yeni başvurular alınıyor (gazeteduvar.com.tr)