Engelsiz Filmler Festivali, İzleyicileriyle Online Olarak Buluşacak

0
614

Engelsiz Filmler Festivali, online olarak düzenlenecek. Festivale katılım ücretsiz olacak.

Bu yıl 8. kez izleyicisi ile buluşacak olan Engelsiz Filmler Festivali korona virüsü salgını güvenlik önlemleri nedeniyle online olarak izleyicileriyle buluşacak. Festivalin bu yılki teması “Normali Ararken” olacak.

Engelsiz Filmler Festivali online’da ­

Bu yıl, korona virüsü salgını sonrası normal yaşama dönüşü kendine tema edinecek festivalin bu yılki anlatım hedefleri arasında, ‘normal’ kabul ettiğimiz ‘eski’nin gün yüzüne vuran sorunları yer alıyor. İnsan ilişkilerinde, canlılarla olan ilişkilerde, bedenle ve içinde bulunulan mekanlarla olan ilişkilerde eskiden kabul edilen normaller tartışma konusu olacak.

Engelsiz Filmler Festivali kapsamında bu normalin arandığı ‘Eski Normal’ seçkisinin yanı sıra Engelsiz Yarışma, Dünyadan, Çocuklar İçin ve Uzun Lafın Kısası kategorileri yer alacak. Festivalin tüm gösterimleri ücretsiz olarak izleyicileriyle buluşacak. Film ekipleriyle, aktivistlerle söyleşiler yapılacak. Tüm etkinliklere, görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için altyazı aracılığıyla herkesin katılımı sağlanacak.

Festival, 12 ile 18 Ekim tarihleri arasında izleyicilerin karşısına engelsiz olarak çıkacak.

Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/sinema/2020/08/12/engelsiz-filmler-festivali-izleyicileriyle-online-olarak-bulusacak/