CHP Silivri İlçe Yöneticileri Basın Karşısında

0
758

Silivri CHP İlçe Başkanı Berker Esen, CHP Belediye Meclis Üyeleri  birlikte  0 Basın mensupları ile Parti binasında  bir araya geldiler. İlçe Başkanına Meclis Üyeleri, Süheyl Kırkıcı, Bora Balcıoğlu, Melih Yıldız eşlik etti. Gerçekleşen toplantıda Silivri Belediyesi’nin 1. Yılı ve Deprem konulu başlıklar konuşuldu.

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’nin şu açıklamaları yaptı.

Öncelikle 27 yıl önce Sivas’ta ateşin bile utandığı yangında hayatlarını kaybeden 33 canı saygı ve rahmetle anıyorum. Bildiğiniz üzere bir kongre süreci yaşadık. Hem tadilat süreci hem de pandemi süreci dolayısı ile sizinle çok sık bir araya gelemedik. Bugün bizim bu süreçte yaptığımız çalışmaları hem İstanbul Büyükşehir Belediye çalımlarını hem de geçtiğimiz günlerde 1. Yılını tamamlayan Silivri Belediyemizin çalışmalarını birlikte değerlendirmek istedik.

5 Ocak itibari ile gerçekleştirdiğimiz kongremizin ardından 8 Ocak itibari ile mazbatamızı alarak görevimize başladık. Partililerimizin katkısı ve çabası ile ilçe binamızda çok hızlı bir tadilat süreci gerçekleştirdik. Bu süre içerisinde hem protokol ziyaretlerimizi tamamladık hemde gelen tebrik ziyaretlerini de kabul ettik. Yönetim kurulumuz, il delegelerimiz ve meclis grubumuz ile Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nu Ankara’da ziyaret ederek yapacağımız çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunduk.

PANDEMİ

Bildiğiniz gibi mart ayı itibari ile ülkemizde baş gösteren Pandemi süreci ile rutin hayatımızın dışında kalarak çalışmalarımızı yürütmek zorunda kaldık. Pandemi süreci ile birlikte İlçe Başkanlığı olarak halkımızın yoğun olduğu bölgelerde dezenfektan noktaları oluşturmaya çalıştık. Ayrıca taleplerimiz doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakimiz İSTAÇ eli ile mahallelerimizin dezenfekte çalışmalarını yaptık. Bu çalışmamız hala devam etmektedir. Pandemi sürecinin mübarek ramazan ayına denk gelmesi ile ilçe başkanlığımız tarafından Silivri kamuoyunun bildiği gibi rakiplerimiz tuvalet kâğıdı sektirirken “İyilikte Yarış Silivri” kampanyası başlatarak partili partisiz tüm hemşerilerimizi bir araya getirerek ayrım yapmaksızın ihtiyaç sahibi 3000 ailemize erzak kolisi ve alışveriş çeki desteği sağladık. Pandemi sürecinde zor durumda olan, işini kaybeden, ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabildiysek ne mutlu bize.

 İlçe Başkanlığımız pandemi sürecinde canlı yayın gerçekleştiren tek siyasi parti olduk. Gerçekleştirdiğimiz canlı yayınlarda tarım, sağlık ve hukuk konularında vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalıştık. Üyelerimiz ve ilçemizde yaşayan ulaşabildiğimiz 60 yaş üstü hemşerilerimizi telefon ile arayarak hal hatırlarını sorduk. Gençlik kollarımız ile birlikte ihtiyaç talebinde bulunan 60 yaş üstü vatandaşlarımızın ilaç ve gıda ihtiyaçlarını karşıladık.

PANDEMİDE İBB ÇALIŞMALARI

Ayrıca pandemi sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye’mize ilçemizde gerek muhtarlarımızdan gerek inanç gruplarından gerekse derneklerden ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızdan gelen talep ve veriler doğrultusunda ayrım yapılmaksızın 10.000 aileye erzak kolisi yardımı, 251 ailemize Sosyal Destek İstanbul Kart Yardımı, 198 ailemize nakdi yardım, 1478 aileye 1794 çocuğumuza Halk Süt yardımı yapıldı. Aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin eli ile oluşturulan araç dezenfekte noktasında 1000’i aşkın taksi ve minibüsün düzenli olarak dezenfekte işlemini gerçekleştirdi.

İSKİ SU FİYAT TARİFESİ

Pandemi sürecinin hemen öncesinde Ankara temaslarımız sırasında milletvekilimiz Sayın Zeynel EMRE ile gerçekleştirdiğimiz çalışma neticesinde ilçemizde özellikle tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde sıkıntı olan su fiyat tarifesi ile ilgili 3 maddelik bir kanun teklifi hazırlayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduk. Hazırladığımız yasa teklifi şu anda TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeyi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarını talihsizlik olarak değerlendirdiğimiz bölge milletvekilinin de yerel siyaseti ve ana kent siyasetini bir kenara bırakarak partimiz tarafından gündeme alınmasını sağladığımız yasa teklifimizin takip etmesini bekliyoruz. Zira sayın vekilin asli unsuru yerel siyaset değil genel siyasettir. Bu noktada komisyona taşıdığımız teklifin tüm siyasi partilerin parlamento temsilcileri tarafından takip edilerek halkımızın bu sıkıntısını ivedilikle çözmeye çalışmalarını dileriz. İSKİ yetkililerimiz ile gerçekleştirdiğimiz görüşmeler neticesinde teklifimizin TBMM’den geçmesi ile tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın bu sıkıntısını kalıcı olarak çözmüş olacağız.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde tarihi bir zaferle vatandaşlarımızın teveccühü ile seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile göreve geldiğimiz günden beri ilçemiz sorunları ve çözüm önerileri üzerine sıkı bir diyalog halinde çalışıyoruz.

23 Haziran’dan itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesinde değişen yönetim anlayışı ile 16 milyona eşit, adil, şeffaf ve liyakate dayalı hizmet dönemi başlamıştır. İstanbul’umuz hak ettiği değeri sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli temsilcisi olan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İMAMOĞLU ile yeniden bulacaktır. Bizler siyasi parti, din, dil, ırk, mezhep farkı anlayışı gütmeksizin 16 Milyon İstanbullu için çalışıyoruz. Bu noktada ilçe başkanlığımız olarak partizanlık yapmadan Silivri’mizin ihtiyaç duyduğu hizmetlerin programlanarak yapılması için elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi belirtmek isterim.

Bu bağlamda İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun göreve başlaması ile birlikte ilçemizde gelen talepler ve yaptığımız değerlendirmeler neticesinde 240.000 ton asfalt çalışması yapılmasına ihtiyaç olduğu İBB ekiplerimizce tespit edilmiştir. Bu asfalt dönemi süresince 150.000 ton asfalt serim ve bakım uygulaması yapılması hedeflenmektedir. Şunun özellikle altını çizmek isterim ki bu tonajda bir rakam Silivri’de bir dönemde atılan en yüksek asfalt rakamıdır. Aynı zamanda 2020 yılı yatırım planı içerisinde İBB sorumluğunda bulunan alanlarda 8000 m2 tretuvar düzenlemesi ve 3000 mt yağmur suyu kanalı yapılması hedeflenmektedir. Şu an için İBB ekipleri günlük 1.5 – 2 ton civarı asfalt serim ve bakım onarım işlemi yapmaktadır.

İlçemizde vatandaşlarımızın bizlere ilettiği iki önemli sorun olan Kipa Önü Üst Geçit çalışması ve Seymen Katı Atık Tesisinden kaynaklanan koku sorunu üzerinde özellikle durduk. Kısa sürede gerekli çalışmalar gerçekleştirilerek Kipa Önü Yaya Üst Geçidinin yapımına başlandı. 85 mt uzunluğunda olacak olan üst geçit engelliler için uyumlu olarak düzenlendi. Şu müjdeyi de buradan Kıymetli Silivrililere duyurmak isterim. İlçemizde İBB sorumluluğunda bulunan diğer yaya üst geçitlerinde kısa süre içerisinde çalışmaları tamamlanarak engellilere uyumlu hale getirilecektir. Ayrıca Eski Sanayi Durağı yaya üst geçidi projesinin başkanlık oluru alınarak proje çalışmalarına başlandı.

Seymen Katı Atık Tesisi ile ilgili olarak koku sorunun çözümüne yönelik olarak İBB iştiraki İstanbul Enerji AŞ 15 Ağustos tarihi itibariyle enerji üretimine başlayacaktır. Enerji üretimi ile birlikte ilçemizde yaşanan koku sorunu yüzde 95 oranında giderilecektir.

İBB Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız ziyaretler neticesinde köylerimizde bulunan 42 parkımızın bakım ve onarımlarını gerçekleştirerek 13 tane yeni parkı ilçemize kazandıracağız.

MÜJDAT GÜRSU STADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Silivri ziyareti sırasında incelemelerde bulunduğu Müjdat Gürsu Stadında ilçemizde bulunan spor kulüplerimizden gelen talepler neticesinde iyileştirme çalışmaları programa alınmış ve gerekli çalışmalar başlamıştır. Geçtiğimiz aylarda ihale süreci tamamlanan Müjdat Gürsu Stadı 10.000.000 TL’nin üzerinde yatırım ile bir şehir stadı statüsüne kavuşacaktır. Yeni eklenen tribün ile seyirci sayısı arttırılacak olup, zemin iyileştirme çalışması yapılacaktır. Ayrıca eksik bulunan amatör spor kulüplerimiz için malzeme odası, Silivrispor için fitnes salonunda eklendiği projenin çalışması devam etmektedir. Aynı zamanda Silivrisporumuza lojman kazandırma noktasında çalışmalarımız devam ediyor.

KİPTAŞ  4

Türkiye’de sosyal konut projesi anlamında hem mimari hem yeşil alan ve peyzaj mimari düzenlemesi hem de ödeme koşulları ile İstanbul’un yükselen değeri Silivri’mize Marka değeri katacak, alışılmış Kiptaş mimarisinin dışında yeni bir vizyon ile inşa edilen Kiptaş 4 konutlarının temel atma törenini gerçekleştirdik. 1396 ailemizin konut sahibi olacağı projede pandemi sürecinde büyük özveri ile çalışan sağlıkçılara öncelik tanınması da ayrı bir anlam ifade etmektedir. Yeri gelmişken tüm sağlık çalışanlarımıza bu süreçte gösterdikleri insanüstü gayret için bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, Covit-19 sebebi ile hayatlarını kaybeden hocalarımıza ve sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Kura çekimleri tamamlanan projemizin Silivri’ye hayırlı olmasını temenni ederiz.

YUVAM İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızın seçim sürecinde en önemli seçim sözü olan “150 Mahalleye 150 Kreş” projesi hayata geçiyor. Silivri’mizde de ilk etapta 2 adet yapılan Yuvam İstanbul projesi ile Silivri’deki çocuklarımızın okul öncesi eğitime kavuşmasının ve yükü hafifleyen annelerin iş gücüne katılmasının yolunu açıyoruz. İBB’nın yatırım planları kapsamında 2 mahallemize daha Yuvam İstanbul projesİ hayata geçecektir.

HALK SÜT

İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde vaat ettiği Halk Süt projesi kapsamında sütler Silivri ve Çatalca ilçelerimizden alınmaya başlandı. Bu bağlamda bölgemiz hayvancılığına destek olmak adına günde 25 ton ayda 750 ton süt bölgemizden alınmaktadır. Bu projenin bölge üreticimize aylık katkısı yaklaşık 3 MİLYON TL’dir.

FİDE DESTEĞİ

Salgın döneminde çiftçimizi desteklemek, halkımızın kaliteli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Nisan ayında “Tarımsal Üretim Seferberliği” başlatılmıştır. Bu çerçevede İstanbul çiftçisine yaklaşık 3,5 milyon adet domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuz fidesi dağıtılmıştır. Önemli bir tarım potansiyeline sahip Silivri ilçemizde de bu seferberlik kapsamında fide dağıtımı gerçekleştirilmiştir. İlçemizde yaklaşık olarak 351 bin adet domates, 222 bin adet biber, 17 bin adet patlıcan, 19 bin adet salatalık ve 108 bin adet karpuz fidesi dağıtılmıştır. İlçemizde dağıtılan toplam fide sayısı ise yaklaşık 717 bin adet olmuştur. İBB tarafından Temmuz ayı içerisinde düzenlenecek eğitimlerle uzman ziraat mühendisleri tarafından çiftçimize doğru tarım teknikleri (dikim, zirai mücadele, bitki besleme, sulama vb) konusunda eğitimler verilecektir. Bu proje ile çiftçimize 1 MİLYON TLlik fide desteği sağlanmıştır. Çiftçimize olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Bununla beraber çiftçimizin ürettiği ürünler üretici pazarları ile İstanbul’un her yanında tüketici ile buluşacak.