Koronavirüs (Covid-19) Salgınına İlişkin Yeni Tedbirler Alındı

0
963

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin alınan yeni tedbirleri açıklarken, 65 yaş üzerine getirilen sokağa çıkma kısıtlamasının 20 yaşın altına da uygulanacağını açıkladı. Erdoğan, “30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıkların sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz” derken, pazar ve marketler gibi insanların yoğun olarak bir arada bulunduğu ortamlarda maske takmanın zorunlu hale getirildiği söyledi. Sosyal izolasyonun uygulanmasına ilişkin tedbirlerinden artırıldığını söyleyen Erdoğan, 3 adım mesafe kuralına uymayanlara adli ve idari cezalar uygulanacağını belirtti.

Erdoğan, daha öncesinde şehirlerarası ulaşıma getirilen kısıtlamayı hatırlatarak, bu tedbirlerin de artırıldığını söyledi. “Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıkların sık görüldüğü Zonguldak ilimizi araç giriş çıkışına kapatıyoruz” diyen Erdoğan, transit geçiş yapan ve zorunlu mal taşıyan nakliye araçları haricinde en az 15 gün şehirlere giriş çıkış yapılamayacağını duyurdu. Erdoğan’ın giriş-çıkışlara yasak getirildiğini açıkladığı 31 il şöyle:

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak.