Başkan Yılmaz Seymen’de Vatandaşlarla Buluştu

0
1349

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Seymen Mahallesi’nde yarım kalan incelemelerini tamamladı. Köy kahvehanesinde konuşan Başkan Yılmaz; atık depolama tesisi, tohum desteği ve çiçekçilik gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tüm mahalleleri kapsayan tespit ve inceleme ziyaretlerine devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Seymen Mahallesi’ne ziyarette bulunan başkan Yılmaz, yarım kalan tespitlerini tamamladı. Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Mahalle Muhtarı Bahattin Gença ile birlikte ihtiyaç konusu bölgeleri gezen Başkan Yılmaz, mevcut futbol sahası, tohum temizleme tesisi, sokaklar ve caddeler ile Seymen Cami’nde incelemeler yaptı. Yol bakımı gerektiren sokaklar için ilgili kurumlar ile görüşmeler yapılarak koordineli çalışma sağlanacak. Ayrıca köy camisinin çatı ve bahçe duvarlarında tamir ve tadilat çalışmaları hızlıca başlayacak.

BAŞKAN YILMAZ: “ÇİÇEKÇİLİK GÜNDEMİMİZDE”

Mahalle esnafına hayırlı işler dileyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, köy kahvehanesinde hemşehrileri ile sohbet etti. Köylerin unutulmuşluğuna son verildiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Yılmaz, şunları söyledi: “Tarımı, hayvancılığı destekleyecek ve önder olacağız demiştik. Özellikle de Seymen’i yakından ilgilendiren çiçek üretimi ile alakalı, kooperatiflerin desteklenmesi, ürünlerin daha iyi koşullarda pazar bulabilmesi için neler yaparız diye düşünüyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ile Silivri ziyaretinde, İBB’nin bütün bitkilerinin, çiçeklerinin Silivri’de üretilmesi ve alım garantili ekim yaptırılması ile ilgi fikir alışverişi yaptık. İnşallah bununla ilgili meyveleri önümüzdeki günlerde görürüz. Ama en önemlisi kolektif üretmek, kolektif bir pazar bulabilmek. Çiftçinin aracı olmadan ürettiğini satabildiği, tüketiciyle üreticilerin direkt buluştuğu ve üretimin desteklendiği, gençlerin köylerden ilçeye göçe zorlanmadığı, çiftçinin üretirken kazandığı, mutlu olduğu ve köy yaşantısının devam ettiği bir Silivri arzuluyorum. Silivri’nin marka olma noktasında birçok potansiyeli var. En büyüğü de coğrafi konumu. 500 km2 ekilebilir arazileri, yani ürün alınabilir doğal bir fabrika. İnsanların şehir gürültüsünden, egzoz dumanından, şehrin stresinden kaçmayı arzuladığında bir saat mesafe ile o atmosferden uzaklaşabileceği bir yer Silivri. Hafta sonu İstanbul’dan kaçış, bir nefes alma rotası, bu kaçıştan sonra da yöresel ürünlerin, eriştenin, makarnanın, pirincin, salçanın, köy tarhanasının, sebzenin, meyvenin alınıp İstanbul’a dönüldüğü bir şehir. Örneğin Seymen köyüne, Pazartesi ile Cuma arasında çarşı meydanında dolaşan paranın en az on katını biz hafta sonu sokabiliriz. Köylünün ürettiği ürünü pazarlama fırsatı bulursak bunu sağlayabiliriz. Bunun için konaklama tesislerimizin, mesire alanlarımızın olması lazım, yeşil alanlarımızın düzenlenmesi lazım. Süs bitkisi, kesme çiçek gibi konularda ciddi görüşmeler yapıyoruz.”

“ÇİFTÇİYE TOHUM DESTEĞİ SAĞLAYACAĞIZ”

Tarım projelerinin devam ettiğini ve çiftçiye ücretsiz tohum desteği sağlanacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “Belediyenin olan ama daha önce ekilmeyen arazilerimizi bulduk. 300 dönüm sertifikalı milli arpa tohumu ektik. İnşallah Haziran ayında hasat edeceğiz. Alacağımız yaklaşık 200 ton mahsulü küçük çiftçiye, hayvancıya bedel ödemeden vereceğiz. Çiftçi de bunu ekecek, tohum yapacak, yem yapacak, samanını kullanacak. Amacımız üreticinin, çiftçinin yanında olduğumuzu Silivri Belediyesinin de bu konular ile dertlendiğinin fark edilmesi. Yine çiftçimiz ürettiğini zamanında satamadığında ciddi kayıplar yaşıyor. Şimdi biz İstanbul’daki Trakya’daki tek lisanslı depo ile anlaşma yapacağız. Hiç kira ödemeden sıfır lira ile ürününüzü orada bekleterek değerlendiğinde satabilmeniz amacı ile sürekli görüşmeler yapıyorum. Ana fikir şu; Silivri Belediyesi taşrasından, köyünden kopmayacak. Köy ziyaretlerimi sürdüreceğim, kim rahatsız olursa olsun, benim köylüm, çiftçim bundan şikayetçi olmayacak.” diye konuştu.

“KOKU SORUNU EN AZA İNDİRİLECEK”

Seymen Mahallesi’nde bulunan katı atık depolama merkezinden kaynaklanan koku sorunuyla ilgili de bilgilendirme yapan Başkan Yılmaz, “İSTAÇ genel müdürü ile kokudan etkilenen beş köyün muhtarı ile sık sık telefonda görüşüyorum. Koku ne durumda, var mı diye soruyorum. Depolama merkezinin içindeki metan gazının sıkışıp patlamaması için bacalar var. Bu bacalardan metan gazı çıkış yapıyor ve kokuya sebep oluyor. 7000 birim metan gazının daha önceki dönemde 3000 birimi yakılıp 4000 birimi havaya bırakılıyormuş. Şimdi flyer dedikleri yakma ocaklarının yenilerini tesise ilave ettiler. Mevcut 7 flyer ile çıkan gazın tamamı yakılıyor. Koku sorunu zamanla giderilecek diye düşünüyorum. Takip ediyoruz.” dedi.  

“KADINLARA VE ÇOCUKLARA YATIRIMDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Başkan Yılmaz, konuşmasının sonunda sosyal belediyecilik hizmetlerini de aktararak; “Hanımlara ve çocuklara yatırımdan vazgeçmeyeceğiz. İhtiyaç olan köy okullarımızda kütüphaneleri, tiyatro salonlarını, bilgisayar odalarını sıfırdan inşa edeceğiz. Amacımız köylerin şehir merkezinden farklı olmaması. Aynı hizmetleri ziyadesi ile alması gerektiği.” ifadelerini kullandı.