Mübadele’nin 97 Yılı Anma Programları Başladı

0
2016

97 yıl önce Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen zorunlu göçün anma etkinlikleri başladı.

Lozan Mübadilleri Vakfı’nın etkinliklerinin yanı sıra Büyük Mübadele Derneği’de mübadiller ve mübadele adına Çatalca Belediyesi ile bir etkinlik düzenledi.

Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda Büyük Mübadele Derneği ve Çatalca Belediyesi ortak çalışmasıyla mübadiller anıldı. 1. Kuşak Mübadillerin Fotoğraf Sergisi ile başlayan etkinlik, açılış kokteyli ile devam ederken Mübadele Araştırmacısı Dr. Cahide Zengin Atabay, Araştırmacı Yazar Losifidis Kaplanis ve Modaratör Ali Yaylı ile Mübadelenin konuşulduğu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Ardından Silivrimizin Halk Oyunları Ekibi Silivri Ahenk Sanat Kulübü gösterisini gerçekleştirirken, İki Yaka Tiyatro Topluluğu’nun mübadele üzerine hazırladıkları oyun olan Toprağımın Buğusu Tiyatro Oyunu ile mübadillere ve konuklara duygu dolu anlar yaşattı.

Bizlerde Silivri TV olarak bu etkinlikte emeği geçen Çatalca Belediyesi başta olmak üzere tüm Büyük Mübadele Derneği üyelerine teşekkür ederiz.

Silivri ve Çatalca’nın bir diğer mübadele derneği olan İki Yaka Mübadilleri Derneği’nin Mübadele etkinlikleri ise 1 – 2 Şubat 2020’de Çatalca ve Silivri’de gerçekleşecek.