Kazdağları Projesi Durduruldu

0
863

Kazdağıları Kirazlı mevkiinde halkın büyük tepkisini çeken altın arama projesini yürüten Alamos Gold firması inşaat ruhsatının yenilenmediği gerekçesiyle bölgedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada ruhsatın dün sona erdiği ruhsatları yenilenene kadar faaliyetlerin durduğu belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ekoloji Birliği, Alamos Gold’un söz konusu alanı acilen boşaltması gerektiğini aksi takdirde şirketin işgalci konumunda bulunacağını belirtti. Ekoloji Birliği, konunun yasal anlamda da takipçisi olacağını ifade etti.

Basına ve kamuoyuna,

Kirazlı Altın Maden’inin İşletme Süresi 13.10.2019 tarihi itibarıyla sona ermiştir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün web sayfasında Ruhsat sorgulamada firmanın ruhsatının uzatılmadığı görülmektedir:

 Alamos Gold Firmasının kendi resmi web sayfasında bugün yayınladığı açıklamada da Firma ruhsat yenilenmesi için tüm resmi işlemleri yerine getirdiğini ancak ruhsatın yenilenmediğini belirtmekte ve ruhsat yenilenene kadar inşaat faaliyetlerini durdurduğunu söylemektedir:

 Bu durumda, Kirazlı Ruhsat Alanı artık madencilerin değil, sincaplarındır. Alamos Gold artık orada bir saniye bile duramaz. Güvenlik kulübelerini ve görevlilerini alarak acilen alanı boşaltmalıdır. Aksi takdirde işgalci konumda olacaktır.

 Çanakkale Valiliği’ni ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nı acilen alanı boşalttırıp teslim almaya, mahkemelerimizi de alan ile ilgili durum tespiti ve yaratılan doğa tahribatının sorumluları hakkında yasal işlem yapmaya çağırıyoruz.

 Bizler, konunun yasal anlamda da takipçisi olacağız.

 Alamos Gold, İşletme Ruhsatın Yok, Kirazlı’yı Acilen Terk et!