Silivri’de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Törenle Açıldı

0
889

Silivri’de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreni, bu yıl ilk kez eğitime başlayan İbrahim Emine Akçay Anaokulu açılışı ile gerçekleştirildi.

Silivri’de 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı açılış töreni Çanta Mahallesi İbrahim Emine Akçay Anaokulu’nda düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene İlçe Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Can Dağaşan, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Çanta Sancaktepe Mahallesi Muhtarı Hayri Şahin, Çanta Balaban Mahallesi Muhtarı Hasan Susulu, hayırsever İbrahim Akçay ile siyasi parti temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende İlçe Kaymakamı Ali Partal, bağışçı İbrahim Akçay’a teşekkür plaketi takdim etti. Okul Müdürü Ramazan Soylu, yaptığı konuşmada yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.  

“Akademik Başarının Artırılması İçin Gayret Sarf Ediyoruz”

Silivri’de yapılan eğitim faaliyetlerinden bahseden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, şu ifadeleri kullandı: “Zengin bir medeniyeti temsil eden, genç ve dinamik nüfusa sahip, geleceğe dair iddialı olan ülkemizin hedeflerine ulaşması, nesillerin kaliteli bir eğitim ile buluşmasına bağlıdır. Eğitimimizin amacı; çağın ve geleceğin becerileri ile donatılmış, bu donanımları insanlık hayrına sarf eden, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli nesiller yetiştirmektir. Bir yaşam alanı olarak okulu her çocuğumuzun değerine değer, mutluluğuna mutluluk katan, evrensel, milli ve manevi nedenlerle birlikte yaşam becerilerinin içselleştirildiği mekânlar olarak görüyoruz. Öğrencilerimizi okullarımızdan topluma uyum sağlamış, kişiliği gelişmiş, mesleki yeterliliklerini donanmış bireyler olarak mezun etmenin gayreti içerisindeyiz. Akademik başarının arttırılması, sosyal ve kültürel etkinlikleri yaygınlaştırması, spor faaliyetlerinin geliştirilmesi, insan ve toplum yararına özgün projelerin hayata geçmesi noktasında ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel bir gayret sarf ediyoruz. Konuşmamı tamamlarken ilçemize bu güzel eseri kazandıran İbrahim Akçay’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yeni eğitim-öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize başarı sağlık ve huzur getirmesini diliyorum.”

Partal: “Okumayı Seven Nesiller Yetiştirmeliyız”

Silivri Kaymakamı Ali Partal, gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, velilerimize, eğitim camiamıza, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda Başöğretmenimiz bize bir hedef gösterdi; çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak. Hem cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında yani 2023’te, hem de 2053 ve 2071 vizyonlarımız bulunmakta. Bu hedefleri başarabilmek ve gerçekleştirebilmek için bizim eğitim konusunda başarılı olmamız gerekiyor. Çocuklarımızın her birinin okumayı seven, okuduğunu anlayabilen, sorgulayan nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda gelenek ve göreneklerine, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeliyiz. İnşallah hayırsever İbrahim amca da bu okulu yaparak bu katkıyı sağlayacak. Ebediyete intikal etmiş eğitim alanında çalışan tüm öğretmenlerimize ve okulumuza ismini verdiğimiz Emine Hanım’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Başta İbrahim amcamıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun.” Program, 80. yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin şiir okumaları ve miniklerin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

İbrahim Emine Akçay Anaokulu Açılışı Yapıldı

Töreninin ardından bu yıl hizmet vermeye başlayan İbrahim Emine Akçay Anaokulu’nun açılışı da gerçekleştirildi. Hayırsever İbrahim Akçay tarafından yaptırılan okulun açılış kurdelesini protokol üyeleri hep birlikte kesti. 3 derslikten oluşan okulun sınıflarını gezen katılımcılar, öğrencilere hayırlı bir eğitim-öğretim dönemi diledi.