CHP’den Basın Açıklaması

0
944

AKP Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun, yerel basında ve sosyal medyada yer alan, ‘’Büyük Sinekli ve Kurfallı tren istasyonunun müjde’’ başlıklı haberine CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil basın açıklaması yayınlayarak tepki gösterdi.

AKP Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu’nun, yerel basında ve sosyal medyada yer alan, ‘’Büyük Sinekli ve Kurfallı tren istasyonunun müjde’’ başlıklı haberini büyük bir şaşkınlıkla takip etmekteyiz.

1870 – 1890 tarihleri arasında yapılarak, yaklaşık 130 yıl aralıksız hizmet veren Edirne – İstanbul hattı; 10 yıl önce, hatların yenileneceği bilgisi ile kapatıldı. Yenileneceği söylenen hatlara; 4 yıl boyunca hiç çalışma yapılmamış, akabinde demir yolları yenilenmiştir. Bugün itibariyle, köy istasyonlarında hizmet vermeyen sadece ilçe istasyonlarında yolcu alan bu hattın üzerindeki tüm istasyon binaları tarihi eser niteliğindedir. 10 yıl önce kaderine terk edilen bu tarihi istasyon binaları, bugün yıkılmış ya da hurdalık olmuş durumdadır. Ayrıca, 3 yıldır Kurfallı köy kantarı yanında, ‘’Sinyalizasyon yapılacak’’ gerekçesi ile, halkın vergileriyle alınan yüzlerce ekipman da, kaderine terk edilmiş durumda olmakla beraber, çürüyüp gitmektedir. Yıllardır işi alan taşeron firmalar, bir hafta çalıştıktan sonra, işi tamamlamadan bırakıp gitmektedirler.

Tam hizmete girmesi en az 1,5 yılı bulacak tren istasyonunun seçimlere 15 gün kala, ‘’Büyük Sinekli ve Kurfallı tren istasyonunun müjde’’ başlığı ile açıklanmasını, hükümetin her seçim döneminde yaptığı göz boyama haberlerden biri olduğunun farkındayız. Yapay umutlarla halkın kandırıldığı apaçık ortadadır. Vatandaşlarımız her seçim döneminde olduğu gibi içi boş vaatlerle ve asla yerine getirilmeyecek bıkkınlık derecesinde ki bu müjdelere inanamamaktadır. 10 yılda, ‘’Ülkemizi demir ağlarla ördük’’ diyenlerin; 10 yılda, 20 km. tren ağını örememesi, halkımız tarafından gelinen sabrın son noktasıdır. Bu zamana kadar elinizden tutan mı vardı da, bunu şimdi yapmayı gereği duydunuz?

Metro kadar önemli toplu taşıma hattı olan tren hattının yıllardır kapatılarak kaderine terk edilip, seçimlere 15 gün kala açıklanması, hükümetin bir seçim popülizmi ve komedisidir. Unutulmamalıdır ki, daha önce oy uğruna aceleyle açılan tren istasyonlarının bedelini halkımız; 8 Temmuz 2018’de Çorlu’da, 22 Temmuz 2004’de, Pamukova’da canları ile ödemişti. Biz; teknik açıdan onay verilmeden açılacak olan hatta doğacak sorunların bedelini, Büyük Sinekli ve Kurfallı’da ödenmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

İçi boş vaatlerle halkımızın umutlarını sömürmekten başka hiç bir şey yapmayanlar, bugün müjde diye beyanat verenler, 10 yıldır kapalı olan istasyon için bölge halkından özür dilemelidirler.