Gönül Sofraları Kurulmaya Devam Ediyor

0
876

Silivri Belediyesi tarafından kurulan Gönül Sofraları aynı akşam Çayırdere ve Beyciler Mahallesi’nde düzenlendi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde Ramazan Ayı boyunca düzenlenen iftar programları devam ediyor. Tüm köy ve mahallelerde kurulan Gönül Sofraları, Çarşamba akşamı Çayırdere ve Beyciler Mahallesi’nde düzenlendi. Başkan Yılmaz’ı temsilen Çayırdere Mahallesi’ne Başkan Yardımcısı Harun Akkan ve Beyciler Mahallesi’ne Başkan Yardımcısı Hasan Solak katılırken, Beyciler Mahallesi Muhtarı Yaşar Köse, Çayırdere Mahallesi Muhtarı Doğan Bilgiç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalleliler kurulan sofralarda birlikte oruç açtı.

Solak, Başkan Yılmaz’ın Selamlarını İletti
Beyciler Mahallesi’nde vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Yardımcısı Solak, konuşmasında, “Öncelikle Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın selamlarını iletmek ve Cumhurbaşkanlığı iftar programından olduğundan aramıza katılamadığını belirtmek isterim. 11 ayın sultanı Ramazan ayını burada hep birlikte paylaşıyoruz. Kardeşliğin ve yardımlaşmanın olduğu bu güzel günde tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin Allah’tan kabul görmesini diliyorum. Bu güzel ayda birlik beraberlik, bolluk, bereket içerisinde huzur ve güven dolu Ramazanlar dileyerek, gelmekte olan Ramazan Bayramınızı da kutluyorum” dedi.

Akkan: “İbadetleriniz Kabul Olsun”
Çayırdere Mahallesi halkına Başkan Yılmaz’ın selamlarını ileten Başkan Yardımcısı Akkan da konuşmasında, “Ramazan ayının maneviyatını burada hep birlikte paylaşıyoruz. Birlik, beraberlik ve paylaşmanın olduğu bu güzel günde ibadetlerimizin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Önümüzdeki günlerde mutluluğunu yaşayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.
Oruçların açılmasıyla iftar programı sona erdi.

Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 3 günlük programı;
30 Mayıs Perşembe Fener Mahallesi/ Çarşı Cami Önü
31 Mayıs Cuma Alipaşa Mahallesi- K.Kılıçlı Mahallesi/ Muhtarlık Binaları Önü
01 Haziran Cumartesi Sayalar Mahallesi- Danamandıra Mahallesi/ Sayalar Meydanı- Danamandıra Kapalı Pazar Yeri