Başkan Yılmaz, İBB yetkilileri ile birlikte Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen yerli tohum deneme ekimlerini inceledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “Milli Tarım Yerli Tohum Deneme Ekimleri” projesi kapsamında Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde (TÜRAM) ekim çalışmalarına devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, beraberinde İBB Tarım ve Su Ürünleri Müdürü Türker Eroğlu ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Mısır, ayçiçeği ve kabak yerli tohumları deneme ekimlerini inceleyen Başkan Yılmaz’a, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nuri Ertuğrul, İBB Tarım ve Su Ürünleri Ar-Ge Şefi Abdurrahman Eşref Özbey, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, İBB ve Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri Şenoğlu Türkyılmaz ve Sami Barlas ile Gümüşyaka Mahallesi Muhtarı Mazlum Güçlü eşlik etti. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, TÜRAM’da üzüm ekimi, hobi bahçeleri, yaz kış tohumluk alanlar gibi çalışmaların da yapılabileceğini altını çizdi.
Yılmaz: “Amacımız Milli Ve Yerli Tohumlarla Üretim Yapmak”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ekim işlemini inceledikten sonra yaptığı değerlendirmede, “İstanbul’da ekili ve dikili alan olarak en büyük yüzölçümüne sahip, aynı zamanda tarım ve hayvancılık yapılabilir alanların olduğu bir ilçeyiz. Dolayısıyla Silivri, hem İstanbul için hem de Türkiye için tarım ve hayvancılık açısından önemli bir ilçe. Bizim amacımız milli ve yerli tohumlarla üretim yapmak ve bu tohumları İstanbul ve Türkiye’mizde çiftçilerin hizmetine sunmak. Milli ve yerli üretim çok önemli. Tohuma harcanan ciddi paralar yurtdışına gidiyor. Biz kendi milli ve yerli tohumlarımızı üretmek durumundayız. Silivri’de yaklaşık 400 dönüm arazisi olan TÜRAM tesisimizde çeşitli aromatik bitkilerle ve yerli tohumlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Burayı geliştirerek daha fonksiyonel ve işlevsel hale getirmek, Türk tarımına ve Silivri’de tarımla iştigal eden, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza hizmet etmeyi planlıyoruz.
Çiftçi Silivri’den Yeniden Milletin Efendisi Olacak
Biz yola çıkarken ‘Marka Kent Silivri’ dedik. Silivri’nin Marka Kent olma potansiyellerinin çok yüksek olduğunu, bunlardan bir parametrenin de tarım ve hayvancılık olması gerektiğini ifade ettik. Tarım ve hayvancılığın önde geldiği, ülke ekonomisine katkı sunduğu, üretici ve tüketicilerin anında buluştuğu, köy ve yöresel pazarların olduğu bir ilçeyi hayal ettik. Üretici ile tüketiciyi hiçbir aracı olmadan buluşturacağız. 18 milyona yakın nüfusu besleyecek tarım ve hayvancılık üssünün Silivri’de bulunabileceğini ifade ettik. Yine çiçek ve sera üretiminin burada olabileceğini söyledik. Marka Kent Silivri için en önemli özelliklerden biri organik ve iyi tarımla hayvancılık olacak, üretici olacak. Çiftçi Silivri’de yeniden milletin efendisi olacak dedik. Bu noktada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Daha önce Cumhurbaşkanımıza da ifade ettim, organik köy tavuğu almak için herkes Silivri’ye gelmeli. Piknik için, organik tarım için, dalından koparılan bitkiler için onları buraya getirmeliyiz. Bu kapsamda Silivri’de çok ciddi atılım yapılacağını 5 yıl içerisinde de göreceksiniz” diye konuştu.
Başkan Yılmaz, belediye olarak tarımsal üretim faaliyetleri için tüm desteklerin sunulacağını vurguladı.