BEKİRLİ VE KURFALLI’DA GÖNÜL SOFRALARI KURULDU

0
881

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Bekirli ve Kurfallı’da kurulan Gönül Sofraları’nda hemşehrileriyle bir araya geldi.

Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca köy ve mahalleler olmak üzere ilçenin dört bir yanında iftar programları düzenleniyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Bekirli ve Kurfallı mahallelerinde kurulan iftar sofralarına katıldı. İki ayrı mahallede gerçekleştirilen iftar yemeklerine Başkan Yılmaz’ın yanı sıra Bekirli Mahalle Muhtarı Siyami Orta, Kurfallı Mahalle Muhtarı Yılmaz Sütçü, ünlü oyuncular Yasemin Yalçın ve Yıldırım Memişoğlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

YILMAZ: “SİZİN GENÇLERİNİZLE MERKEZDE YAŞAYAN GENCİN FARKI OLMAYACAK”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Bekirli Mahallesi’nde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Her akşam bir başka mahallede gönül sofrası kurup oruç açıyoruz. Her gittiğimiz mahalledeki birlik ve kardeşlik bizleri mutlu ediyor. Bekirli mahallemizde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı bize ibadet etme imkanı veriyor ve günlük hayat mücadelesinden kurtulup paylaşma duygusunu yeniden hatırlıyoruz. Aç açıkta olanın halinden anlamak için Ramazan büyük bir fırsat. Bu gönül birlikteliğimizi, 5 yıl sizlerle birlikte devam ettireceğime söz vermek istiyorum. Silivri’nin yalnızca sahilden, çarşı meydanından ibaret olmadığını sizlere kanıtlayacağım. Silivri köyleri mahalleleri ile bir bütün olarak yönetilirse hemşehrilerimiz mutlu olur. Buradaki evlatlarımızın eğitim, kültür, sanat, sporla buluşması bizim sorumluluğumuzda. Hanımefendilere her seferinde söylüyorum. Hanımefendilere dokunmaktan vazgeçemeyeceğim; çünkü onlara dokunan hayatın ta kendisine dokunuyor. İş arayan gence, okula giden çocuğa, evde yatan hastaya, engelliye onlar dokunuyor. Hayatın bütün yükünü taşıyan hanımefendiler, sizin omuzlarınızdaki yüke ortak olacağım. Sizin gençlerinizin merkezde yaşayan gençle farkı kalmayacak. Sanatla sporla bu farkı kapatmak için hep birlikte çalışacağız. Ne ihtiyacınız varsa, kendi problemim gibi hareket edeceğime inancınız tam olsun.”

“ELİNİZİ SIMSIKI TUTMA GÖREVİ BİZDE”

Aynı akşam Kurfallı sakinleriyle de bir araya gelen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada şu mesajları verdi: “Volkan Yılmaz olarak, Silivri Belediye Başkanı olarak bana en yüksek desteği köylerimizden Kurfallı verdi, teşekkür ederim. Ben Silivri’nin merkezindeyim ve herkese eşit mesafedeyim. Her mahallede, her köyümüzde gönül sofrası kuruyoruz. Hanımefendileri görmekten mutluluk duyuyorum. Hanımlar başımızın tacı. Onlar bir eş, onlar bir anne. Ben size elimi uzattım ve siz tuttunuz. Şimdi elinizi sımsıkı tutma görevi bizde. Hiç bir zaman sizin elinizi bırakmayacağım.”

“İLK TİYATROYU BURADA OYNAYACAĞIZ VE BEN DE ROL ALACAĞIM”

Başkan Yılmaz, köylerde tiyatro oyunları düzenleneceğini ifade ederek ilk oyunu Kurfallı’da sahneleyeceklerini belirtti. Oyuncu Yıldırım Memişoğlu’nun da katılacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Çok kıymetli Ali Desidero burada. Onunla da konuştuk. İlk tiyatroyu yazın havalar ısınınca burada oynayacağız ve ben de rol alacağım. Kurfallı’ya söz vermiştim. Ali de oynar ben de oynarım. Açık havada oynarız. Siz de çekirdek çitler izlersiniz” dedi.

Başkan Yılmaz iftarın ardından beraberinde oyuncu Yıldırım Memişoğlu (Ali Desidero) ile köy kahvehanelerini gezerek hemşehrileri ile sohbet etti.

Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 9 günlük programı;

25 Mayıs Cumartesi Seymen Mahallesi/ Eski Okul Bahçesi

26 Mayıs Pazar Cezaevi/ Lojmanlar

27 Mayıs Pazartesi Çeltik Mahallesi- Yolçatı Mahallesi/ Çeltik Okul Bahçesi-Yolçatı Meydan

28 Mayıs Salı Akören Mahallesi/ Pomak Mahallesi- Pazar Yeri / Gacal Mahallesi Okul Bahçesi

29 Mayıs Çarşamba Beyciler Mahallesi – Çayırdere Mahallesi / Beyciler Camii Önü- Çayırdere Okul Bahçesi

30 Mayıs Perşembe Fener Mahallesi/ Çarşı Cami Önü

31 Mayıs Cuma Alipaşa Mahallesi- K.Kılıçlı Mahallesi/ Muhtarlık Binaları Önü

01 Haziran Cumartesi Sayalar Mahallesi/ Meydan

02 Haziran Pazar Danamandıra Mahalesi/ Kapalı Pazar Alanı