Kale Kayış Direnişinde 53.Gün

0
1612

Silivri’de faaliyet gösteren Kale Kayış firması işçileri direnişlerinin 53.gününde de yılmadıklarını belirttiler.

Silivri’deki kayış firması olan Kale Conveyor işçileri 53 gündür hak mücadelesi veriyor. Geçmişteki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi iş yeri çalışma koşulları, iş ve işçi sağlığı güvenliğinin olmayışı, insanlık dışı çalışma koşulları ve düşük ücretten dolayı hak arayışında olan Kale Conveyor emekçileri, geçen 53 günün mücadelelerine daha sıkı sarıldıklarını belirttiler.

Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, insanca çalışabilmeleri ve emeklerinin karşılığını alabilmek adına bireysel değil örgütlü mücadelenin önemini belirten Kale Kayış işçileri, ilk günden itibaren çok şey öğrendiklerini ve dayanışmanın güzelliğinin her geçen gün öneminin arttığını belirttiler.

Mahkeme sürecinden de bahseden Kale Kayış emekçileri, fabrikada iş kazalarının olmadığı, uygun çalışma koşullarının olduğu, haksızlıkların yapılmadığı yönünde ifade vermeye gelecek olan işçinin mahkemeye katılmadığını öğrendiklerini, bunu kendi gözleriyle görebilmek, mücadelelerini ve dayanışmalarını ne ile değişebildiğine şahit olabilmek amacıyla gittikleri mahkeme duruşmasının o işçinin gelmemesinden dolayı ileri bir tarihe ertelendiğini belirterek bunun asıl amacının süreci uzattırmaya çalışmak olduğunu dile getirdiler.