Silivri Atatürk Anadolu Lisesi’nden Dostluk Buluşması

0
1794

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi’nin kurucusu olduğu ve Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile beraber 7 ülkenin ortak yürüttüğü etwinning projesinin 3.toplantısı Türkiye’de yapıldı.

Kültürel değerlerin paylaşılması amacıyla toplam 7 farklı ülke ile beraber tarihi değerler, yabancı diller, müzik, sanat ve spor konuları hakkında ortak çalışmalar yapmaktadır. Projenin ilk iki toplantısı Bulgaristan ve Yunanistan’da gerçekleştirmiştir. Üçüncü uluslararası toplantı için Kosova’dan gelen öğretmen ve öğrenciler Silivri Atatürk Anadolu Lisesi ve Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından misafir edildi.

Proje toplantısı ile ilgili olarak Silivri Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu şunları söyledi;

Bu projemiz geçen yıl Ulusal Kalite Etiket ödülü, Avrupa Kalite Etiketi Ödülü alan ve Antalya Ulusal etwinning Konferansına davet edilen, aynı zamanda Bulgaristan’da en iyi 2.proje seçilen etwinning projemizin devamı niteliğindedir. Geçen yılki başarısı ve öğrenciler üzerindeki olumlu etkisinden sonra yabancı ortağımız ile daha fazla ortak ekleyerek projemizi geliştirmeye karar verdik. İlçemizde daha fazla öğrencinin uluslararası projelerden faydalanması için bu yıl TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi de projemize dahil oldu.

Kosova’da bulunan ortak okulumuz yaptığımız İstanbul şehir tanıtımlarından etkilenerek bizi ziyaret etmek istedi. Bu ziyaretin Ramazan ayından önce olmasının iki ülke için de daha uygun olacağına karar verdik. 23 Nisan Şenliklerinin anlamına uygun olması nedeni ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında misafirlerimizi davet ettik.

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi ve TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerini örnek davranışları ve hiç Türkçe bilmeyen misafirleri ile ilgilenirken kullandıkları İngilizce iletişim becerileri için tebrik ediyorum.

TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ile beraber Kosova’dan gelen öğretmen ve öğrencileri ilk olarak okulumuzda karşıladık. Okulumuzun Anadolu Medeniyetleri Sokağı, Müzik ve Sanat Akademisi, Resim Atölyesi, Robot Atölyesi gibi birçok bölümü yabancı misafirlere tanıtıldı. Müzik öğretmenimiz Mehmet KISSAL ve öğrencilerimiz ile bağlama eşliğinde türkülerimiz dinletildi. Matematik öğretmenimiz Gökhan Gençaslan ve ev sahibi öğrenciler misafirlerimize halkoyunumuz olan misket oynatma görevini başarı ile gerçekleştirdi. Konuklarımız bir devlet okulunun bu derece donanımlı olmasına çok şaşırdılar ve okulumuzu tebrik ettiler.

Daha sonra Silivri Atatürk Anadolu Lisesi ve TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi etwinning kulübü öğrencileri ile misafirlerimizi Silivri öğretmenevi ‘ne yemeğe götürdük. Öğrenciler misafir öğrencilere İngilizce olarak ilçemizi tanıttılar. Günün sonunda ülkemize, ilçemize ve öğrencilerimize hayran olmuş yeni dostlar edinmiş olduk. Konuklarımız Kosova’ya vardıklarında teşekkür mesajı göndererek Ramazan bitiminde bizleri konuk etmek için hemen hazırlıklara başlayacaklarını söylediler.

Bu projelerin en güzel yanı öğrencilerin özgüven kazanmaları, yeni bilgiler öğrenmeleri, öğrendikleri yabancı dilleri gerçek ortamda kullanma fırsatı bulmaları ve yeni dostlar kazanmalarıdır. Ben bir kez daha bir takım olarak örnek davranışları için ilçemizin iki değerli okulunun öğrencilerine, uluslararası irtibat desteği için İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı İrfan Zeki Er’e, öğrencilerimize bu fırsatı sundukları için İngilizce öğretmenimiz Öznur Aydemir ve Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Özgür Aydemir’e teşekkür ediyorum. Haziran ayında Kosova’dan yeni fotoğraflar ve haberler paylaşmak ümidi ile .