Işıklar: “Spor Müdürlüğümüz Şimdiden Hayırlı Olsun”

0
896

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, bölgede faaliyetlerinde bulunan amatör spor kulübü yöneticileri ile bir araya geldi. Işıklar toplantıda yeni dönemde kuracağı Spor Müdürlüğü’nü müjdeledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, ilçede faaliyet gösteren spor kulüpleri ile buluştu. Yelken Restoran da düzenlenen kahvaltıda Başkan Işıklar, amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve üyeleri ile bir araya geldi. Işıklar’ın kulüp yönetimlerine yeni dönem kuracağı Spor Müdürlüğü’nü müjdelediği toplantıda proje hakkında sunuş gerçekleştirildi. Başkan Işıklar’a CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.

Işıklar: “Sağlıklı Bir Nesil, Spor, Kültür ve Sanatla Mümkün”
CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, konuşmasında Spor Müdürlüğü müjdeleyerek şunları söyledi: “10 yıldır yakın diyalog halinde bulunduğumuz sizlerin sorunlarınızı biliyoruz. Bu sorunları beraber aşmak konusunda çok ciddi katkılarınızı gördük. Sorunları beraber yaşadığımız gibi birçok çözümü de beraber ürettik, yine beraber çözüm bulma konusunda gayret göstereceğiz. Tabi ki eksiklerimiz oldu, 35 mahallesiyle büyük bir coğrafyanın ihtiyaçlarının bitmesini beklememek lazım. Daha ileri götürmek, çeşitlendirmek noktasında hepimiz beraber çalışacağız. Çevremizde yapılanları da örnek olarak, göz önüne alarak, şehirleşmelerin getirdiği bir takım sıkıntıları nasıl aşmışlar hepsini göz önüne alarak ortak bir çözümü beraber üretmemiz lazım. Bazen zorluklarda fırsat doğar. En önemli şey ortak akıl, bir şehir de beraberliği yakalamak lazım. Bunu Silivri’de yapabildiğimizi düşünüyorum. Gelecek dönem de projelerimiz içerisinde en önemli şey yine insan olacak, sağlıklı bir nesil, sağlıklı bir insan aklının sporla, kültürle, sanatla olacağı bir ilçe…

“Spor insanı özgürleştirir”
Ekonomimizde şuanda bir altüst oluş yaşıyoruz. Bir üretim yapamıyoruz. Neden olmadığı düşüncesine girince de sağlıklı bir düşünme yapısı, ortak aklın yeterince kullanılamaması, kaynakların; insanın, doğal varlıkların yeterince kullanılamaması geliyor akla. İnsan aklının yeterince kullanılmamasının nedeni eğitimsizlik.. Bu da sporla, kültürle, sanatla donanmamış insan iyi eğitilmemiş demektir. En kalkınmış ülkelere bakın sporu çok önemsiyorlar. Sporu es geçtiğinizde hiçbir eğitim sağlanamaz. Spor insanı özgürleştirir. Şehrimizde eğitimi spor ile birleştirmediğimiz anda kuru bir anlayışla karşı karşıyayız demek. Sporu bu anlamda köylerimizden başlayarak mutlaka kitleselleştirmeliyiz. Yıllardır bunu söyleyerek bu noktaya kadar getirdim. Yaz spor okulları ile başlayan bu çabamız, şimdi köylerimizde sahalarımızı 15’e kadar getirdik. Bunu çok daha fazlasına taşımak zorundayız. Bunları birinci sınıf saha olarak tanımlamak tabi ki mümkün değil. Fakat hiç olmamaktan iyidir anlayışıyla askeri standartlarda birer saha olsun diye yaptık. Tabi ki yeterli değil. Sadece futbol olarak değil diğer alanlarda da her mahallede mutlaka en az 2 saha yapmak hedefindeyiz.

“Muhasebe Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü Gibi Spor Müdürlüğü Kuracağız”
Bunları bir de kurumsal yapıya taşımak zorundayız. Mahalle takımlarının bazıları daha fazla destek görür, bazıları daha az gibi bir anlayışta var. Kantarın topuzunun taştığı zamanda oluyor. Blok takım Silivrispor var ona destek olalım diğerleri de yan gibi bir anlayış… Eskiden tek belediye diğerleri beldeler gibi böyle süre gelen bir gelenek var, alışıla gelmişlik var. Belediyeler kapanıp tek bir Silivri olunca bu gelenek diğer takımların aleyhine işler gibi görünmesine sebep oldu. Diğer takımlarda kırgınlık olmasına, Silivrispor’da pozitif ayrımcılık olması gibi anlaşıldı. Aslında öyle bir durum yok. Hepimizin Silivri’sinde böyle bir şey mümkün değil. Bir hakkaniyeti sağlamak için bunu başka bir şeye taşımak zorundayız. Ulusal bir yapıya taşıdık denedik gördük. Hiçbirini ayırmak, birine diğerinden farklı muamele göstermek asla mümkün değil. Hepimiz şehrimiz için ulvi bir görev yapıyoruz. Bunu artık kurumsallaştıralım, bunu bu dönem için Spor Müdürlüğü’ne taşıyalım istiyoruz. Bu noktada emek vermiş tüm arkadaşlarımıza, dostlarımıza sorduk. Belediye hepimizin belediyesi. Nüfusumuzun şuan ki rakamları ile Spor Müdürlüğü kurulabilme imkânları oldu. Silivrispor’dan da rica ettik o da bir çalışma hazırladı. Şimdi belediyemizde muhasebe müdürlüğü, fen işleri müdürlüğü gibi bir spor müdürlüğü kurulacak, tüm hizmet takiplerini yapıp, ihtiyaçlarını karşılayıp bakım, onarım, tadilat çalışmalarını yapıyor. Spor hizmetinin daha kaliteli olması noktasında yönetimlerin angarya işlerini biz alıyoruz. Futbol, yüzme, basketbol, güreş, kürek.. Deniz kenarında yaşayıp yüzme sporunun zayıf olduğunu düşünüyorum bunların da üstüne gidelim. Formadan sahadan, ayakkabıdan başınızı kaldıramıyorsunuz bu branşların üstüne gidemiyoruz. Artık bu branşlar da canlanacak. Biz yükünüzü üstünüzden alalım siz diğer branşlarla da insan kaynağı yetiştirmiş olun. Yeni dönem ilk yapacağımız işlerden biri bu olacak.”