‘Silivri’nin Başkanı’Gümüşyaka’yı Salladı

0
1032

Gümüşyaka’da büyük kalabalıklar ve coşkuyla karşılanan Başkan Işıklar; “Çok duygulandım, hepimizin Silivri’sini kurmuşsunuz, Silivri tamam..!” dedi.

Gümüşyakalı hemşerileriyle buluşan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Gümüşyaka Kapalı Pazarı’nda gerçekleşen toplantıda yoğun ilgiyle karşılandı. Toplantıya CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, Gümüşyakalı Meclis Üyesi Lütfü Vardar ile CHP Belediye Meclis Üyesi Adayları ve muhtarların yanı sıra Gümüşyaka eski Belediye Başkanları Hüseyin Agu ve İsmet Kirazpınar da katılarak Işıklar’ı yalnız bırakmadı.

Işıklar: “Burası Gümüşkaya Değil, Altınyaka Olacak Demiştim”
Işıklar konuşmasında şunları söyledi: “Çok duygulandım, hepinize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Kadınlarımızı, çocuklarımızı gençlerimizi gördükçe Silivri tamam diyorum, hepimizin Silivri’sini kurmuşsunuz sağ olun, var olun. İlk geldiğimde ‘Burası Gümüşkaya değil, altınyaka olacak’ demiştim. Şimdi bütün kalbimle söylüyorum ki çok daha gelişecek, örnek gösterilecek mahallesi olacak. Şu meclis listesine bir bakın, Silivri’yi büyük bir aileye dönüştüren değerli hemşerilerim, sizlere baktıkça şunu görüyorum; Silivri’de barış içinde yaşamak istiyoruz diyorsunuz, bir maceranın içine atmak istemiyorum diyorsunuz, ben bunu anlıyorum.

“Gümüşyaka’yı Türkiye’nin Gündemine Koyduk..!”
Silivri’de üretime buradan başladık, daha yapacak çok işimiz var. Gümüşyaka’yı herkes konuşuyor, Türkiye’nin gündemine koyduk. Şimdi 8 belediye ile birlikte Gıda ve Tarım Birliği kuruyoruz. Lisemiz göz bebeğimiz oldu. Yavrularımız ilk kez tanınan mesleklere sahip olacaklar. Çoban ateşini buradan yaktık, örnek lisemizi şimdi üniversiteye taşıyoruz. Gümüşyaka imarıyla, turizmiyle de gelişecek. Her santimetrekaresini düşünüyoruz. Sadece Alipaşa’daki sanayimiz 51 ilimizden daha fazla ihracat yapmış..! Bu büyük bir başarı, Gümüşyaka da zenginlik üretecek, buraya da sanayimizi taşıyacağız. Organize Tarım bölgelerini, hayvancılık merkezlerini kuracağız. Bunlar ne olduğunu anlamadı, şimdi biz haklı çıktık..! Zenginlik fışkıracak bu topraklardan zenginlik..!

“Silivri’nin Bekası Üretim, İş ve İnsan..!”
En büyük projemiz insan demiştik, ne yaptık; Silivri’de yolun üstüyle altını barıştırdık. İstanbul’un bekası, Silivri’nin bekası üretim, iş insan..! 82 milyonun tamamı bu memleketin her santimetrekaresine ortaktır. Ortak değerlerimizi korumak için bu vatana canımızı, kanımızı verdik! Biz belde ve köylerimizle kocaman bir Silivri yaptık. Gökyüzüne baktığımızda yıldızları görmek için mücadele ettik. Betonla demirle mahvolmuş bir İstanbul’a karşı mücadele ettik, bundan sonra da devam edeceğiz. Huzur istiyoruz huzur! Yavrularımıza da iş, güç istiyoruz. Hizmet sektörlerimizi geliştireceğiz, fabrikalar, sanayiler işletmeler olacak. Şehrin yukarısında da ekip, biçeceğiz.

“‘Deli Midir? Tarımın Okulu Mu Olur Mu’ Dediler…”
‘Deli midir nedir tarım okulu olur mu dediler, ne oldu Gümüşyaka haklı çıktı. Tüm Türkiye duydu, şimdi tüm dünya duyacak. Bu çocuğu büyüttük, şimdi koşacak, koşacak Gümüşkaya..! En büyük korku ötekileştirme, karşılaştırma işte buna tahammülümüz yok! Biz hepimiz kardeşiz, Allah’ın yarattığını sen mi ayıracaksın, sen mi düşmanlaştıracaksın, biz birleştireceğiz biz birlik olacağız. Birlikten kuvvet doğacak, Anka kuşu gibi küllerinden doğarak yükselecek.. İşte böyle bir Silivri istiyoruz.

“İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Silivri’nin Başkanı Var Zaten!”
İnşaat yapacak arkadaşlarımız 900 bin konut yapacak yerimiz var korkmasınlar..! Biz ağaçları yemyeşil, kuşları cıvıl cıvıl, insanları mutlu ve huzurlu bir Silivri istiyoruz. Buraya 300 bin Suriyeli getirmek istiyorlar. Akılları fikirleri burada, bir yancı bulmuşlar bir oyun çevirmeye çalışıyorlar, oyuna gelmeyin oyları bölmeyin! Gelin kardeş olalım diyen, cumhuriyetin değerleri diyen, kardeşiz diyen, iş, emek, sağlık, aş, çocuk, eğitim, üniversite, bilim diyen var mı? Kim varsa mührü onun adına basın. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Silivri’nin başkanı var zaten! 10 senedir siz bana güvendiniz, şimdi ben size güveniyorum. Gelecek umutlarıyla yeşermiş bir Gümüşkaya diliyorum. Biz susacağız, 31 Mart’ta biz böyle bir Silivri istiyoruz, umut içinde yarınlar istiyoruz diyerek siz konuşacaksınız.”