Çanakkale Şehitleri Saygıyla Anıldı

0
989


Silivri’de 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü çerçevesinde ilçe protokolünün şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program,
Atatürk Anıtı’nda çelenk sunumuyla devam etti. Program kapsamında son olarak kaymakamlık tarafından şehit ailelerine ve gazilere yemek verdi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Silivri’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. İlçe protokolünün şehit mezarlarını ziyaretiyle başlayan program ardından Atatürk Anıtı’na yapılan yürüyüş ve çelenk sunma töreni ile devam etti. Programa; Silivri Kaymakamı Ali Partal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, Rumeli Üniversitesi Rektörü Hazım Tamer Dodurka, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

IŞIKLAR: “VATANIMIZI BÖLEMEDİLER SONSUZA KADAR BÖLEMEYECEKLER”
Başkan Işıklar, şehit aileleri ve gazileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yemekte bir araya geldi. Silivri Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yemek Olta Restoran’da gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmasında; “Bizim için tarihimizin dönüm noktalarından birini anmak için buradayız. Bu çok önemli 4500 yıllık tarihimizde her aşamasında, her sayfasında mutlaka kahramanlıklar olan bir milletiz. Ancak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü bizim için ayrı bir önem taşıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yaşamını adayan tüm kahramanlarımıza, büyük zaferler ile dolu şanlı ordumuza, yurdunu canından üstün tutan şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz bir minnet borçluyuz. Yıllar boyun binlerce şehidin canı pahasına Türklere ebedi yurt olan bu toprak aziz şehirler bağrında yattıkça kutsallığını koruyacaktır. 3 kıtanın her yanında canını vermiş aziz milletimizin de şehitlerini hatırlamamız gerekiyor. Bu mübarek dinimizin 761 yılından bu güne kadar taşımış bu milletin manevi değerlerine en büyük katkı yapanında bu millet olduğunu hiç unutmamamız gerekiyor. Ne kadar büyük bir coğrafyadan sorumlu olduğumuzu ve o topraklarda bıraktığımız şehitlerimizin, yaşayan gazilerimiz onurlu mücadelesini hatırlayacağız. Büyük şanlı tarihimizin sorumluluğunu, onun verdiği değeri hiç unutmadan sonsuza kadar devam ettireceğimize gönülden inanıyorum. 104 yıl önce denediler ondan sonra yine denediler, ondan öncelerinde de denendik. Ezanımızı susturamadılar, bayrağımızı indiremediler, vatanımızı bölemediler sonsuza kadar da başaramayacaklar. Bu tarihimizin en onurlu sayfalarından bir tanesini bugün bir araya gelerek anmak vesilesi ile bir arada olmanız bizim için büyük bir millet kadim bir medeniyetin geçmişini hatırlayarak ancak geleceğe taşınabileceğini geleneğimizin güzel bir işaretidir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyorum.” şeklinde konuştu.

PARTAL ŞEHİTLERİMİZİ ANDI
Silivri Kaymakamı Ali Partal yaptığı konuşmada, 18 Mart’ın önemini vurgulayarak; “Kahramanlıkları anlatmaya kalksak, ne saatler, ne günler ne de aylar, yıllar yeter. Malazgirt’te Sultan Alparslan Anadolu’nun kapılarını açarken, 1453’te Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’un Fethinde, Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Savaşı’nda yine Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de Kıbrıs’ta 15 Temmuz’da Terör ile mücadelemizde ve sınıf ötesi hareketlerde milleti, bayrağı, vatanı için ve semalarda ezan susmaması için şehitlerimiz canlarını hiçe sayarak tereddüt etmeden kanlarını bu topraklar için vermişlerdir. Ben gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, şehit aileleri ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Yeni Zelanda’da iki camiye saldırıda bulunuldu. Birçok Müslüman kardeşimizi de burada kaybettik. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah Dünyamızda, ülkemizde huzur, hoşgörü, barış hüküm kılar diye dua ediyorum” dedi.