Özcan Işıklar’dan Proje ve Aday Tanıtımı

0
1226

Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar Pazar günü proje ve aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

İşte projeler

Çocuklarımız İçin, Gençlerimiz İçin, 7’den 70’e Sosyal, Kültürel ve Yaşam Projeleri, Yerel Kalkınma Projeleri, Ulaşım Projeleri ve Ekrem İmamoğlu Silivri Projeleri olmak üzere 6 ayrı başlıkta toplanmaktadır. 

1-ÇOCUKLARIMIZ İÇİN  – Kreş ve Gündüz Bakım Evi  – Çocuk Köyü  – Bilim Deney Merkezi  – Cep Kapalı Spor Salonları  – Sporcu Atölyesi  – Spor Parkları  – Açık ve Kapalı Yüzme Havuzu   2-GENÇLERİMİZ İÇİN  – Gençlik ve Gösteri Merkezi  – Kariyer Akademileri  – Yerel Yatırım Ajansı  – Spor Merkezleri    3-7’DEN 70’E SOSYAL, KÜLTÜREL VE YAŞAM PROJELERİ  – Tasarım ve Kültür Merkezi  – Sosyal Hizmet Merkezi  – Şehir Parkları  – Etnografya Müzesi  – Aziz Nektarios Evi Müzesi  – Mübadele Müzesi  – Balkan Göçmenleri Müzesi   4-YEREL KALKINMA PROJELERİ  – Trakya Çeperli Tarım Teknoloji Vadisi  – Organize Tarım Bölgesi  – Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi  – Yerel Ürünler Satış Merkezi  – Tohum Merkezi  – Ekolojik Turizm Merkezi     5-ULAŞIM PROJELERİ  – Otoparklar  – Yayalaştırma  – Bisiklet Yolları   6-EKREM İMAMOĞLU SİLİVRİ PROJELERİ -Kent Enstitüleri -Dünya Dilleri Merkezi -Yaşam Becerileri Öğrenme Köyü -Büyükçekmece- Gümüşyaka Metrosu    

1-ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ

Kadınlarımızın iş hayatına dâhil olarak hem aile hem de ülke ekonomisine katkı sağlayabilmeleri adına çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri Gündüz Bakım Evleri’ni hizmete sunacağız. İngilizce dil eğitim destekli bu Gündüz Bakım Evlerinde çocuklarımız sağlıklı ve güvenli bir ortamda vakit geçirecekler.

ÇOCUK KÖYÜ

İçerisinde oyun alanları, yeme içme alanları ve spor alanlarının olduğu bu kapalı merkezi evlatlarımızın özgürce koşup oynayabileceği, günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlayarak çocuklu ailelerimiz için vazgeçilmez bir sosyalleşme alanı haline getireceğiz.

BİLİM DENEY MERKEZİ

Çocuklarımızın günümüzde yaşanan teknolojik gelişmelerden doğru ve verimli bir şekilde faydalanmalarını sağlamak, onları bilimin aydınlatıcı ışığında bilinçlendirmek amacıyla Bilim Deney Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Robotik Kodlamaların yapıldığı, Matematik, Fizik gibi sayısal ağırlıklı bilimlerin öğretildiği bu merkez ile çocuklarımızın teknolojik cihazlarla geçirdikleri süreleri ve olumsuz etkilerini azaltarak onların gelişimlerine olumlu katkı sağlayacağız.

CEP KAPALI SPOR SALONLARI

Olimpik sporların altyapısının oluşturulduğu Cep Kapalı Spor Salonları ile sportif faaliyetleri destekleyerek çocuklarımız için kolay ulaşılabilir hale getireceğiz.

SPORCU ATÖLYESİ

İlkokul çağındaki tüm çocuklarımıza sporcu taraması yaparak yetenekleri doğrultusunda doğru spor dalına yönlendirilmelerini sağlayacağız. En az 10 branşta ücretsiz spor eğitimleri vererek geleceğin şampiyonlarını Silivri’de yetiştireceğiz.

SPOR PARKLARI

Kaykay, paten sporlarının yapıldığı özel parklar oluşturarak gençlerimizin güvenli ve teknik ihtiyaçlara cevap veren alanlara yönlendireceğiz.

AÇIK VE KAPALI YÜZME HAVUZU

Çocuklarımızın profesyonel eğitimciler eşliğinde ücretsiz yüzme eğitimleri alabildiği, yaz-kış hizmet verebilecek yarı olimpik yüzme havuzunu ilçemize kazandıracağız.

2-GENÇLERİMİZ İÇİN

GENÇLİK VE GÖSTERİ MERKEZİ

Gençlerimizin eğitim, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini yerine getirebildikleri çok amaçlı bir merkez olacak olan Gençlik ve Gösteri Merkezimizde, yaşam kalitesini arttırmayı, gençleri ilgi duydukları alanlar doğrultusunda yönlendirmeyi, hayallerini genişletmeyi, sosyal ve nitelikli bireyler olarak hayata hazırlanmalarını sağlayacağız.

KARİYER AKADEMİLERİ

Yabancı dil ve teknoloji dilleri gibi günümüzün kaçınılmaz ihtiyaçları haline gelen eğitimlerin verildiği, sağlık ara elemanı ve fabrika ara elamanlarını yetiştireceğimiz Kariyer Akademileri sayesinde binlerce gencimizi kalifiye hale getirerek istihdam sağlayacağız. Muhasebe, aşçılık, garsonluk kursları ile sektördeki eleman açığını giderecek böylelikle kentimizdeki işsizlik sorununu ortadan kaldırarak, refah seviyesini yükselteceğiz.

YEREL YATIRIM AJANSI

Yerel potansiyeli harekete geçirerek girişimcilere destek vereceğimiz Yerel Yatırım Ajansı ile bölgemizde ekonomik canlanma sağlayacağız.

SPOR MERKEZLERİ

Profesyonel eğitmenler eşliğinde fitness, yoga, jimnastik ve aerobik gibi sporların yapılacağı bir merkezi ilçemizin birçok noktasında faaliyete geçireceğiz.

3- 7’DEN 70’E SOSYAL, KÜLTÜREL VE YAŞAM PROJELERİ

TASARIM VE KÜLTÜR MERKEZİ

İlkini merkezde 3 adet tarihi yapıyı restore ederek yaptığımız kültür kompleksini, yeni dönemde ilçemizin 3 ayrı bölgesinde yine mimarisinde tarihi izler bırakan kültür merkezleri yapacağız. Merkezimizde aynı zamanda tasarım atölyelerinin de olduğu birçok yenilikçi bölümler de olacaktır.

SOSYAL HİZMET MERKEZİ

Tüm sosyal ve sağlık hizmetlerin bir araya toplandığı yaşlı ve dezavantajlı grupların kolaylıkla ulaşabildiği merkezimiz, aynı zamanda derneklerimize tahsis edilen bölümleri, nikâh ve toplantı salonlarıyla çok amaçlı bir merkez olarak hizmet verecektir.

ŞEHİR PARKLARI

Kentimize kazandıracağımız toplam 3 adet büyük şehir parkı ile kişi başına düşen yeşil alan oranını arttıracağız. İçerisinde göletlerin, oyun gruplarının ve spor alanlarının bulunacağı bu yaşam alanında gündelik yaşamın stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyen vatandaşlarımız yeşilin ve huzurun keyfini çıkaracaklar.

ETNOGRAFYA MÜZESİ

Silivri’nin tarihinin ve kültürünün en önemli parçası olan geçmiş uygarlıklara ait gelenek, görenek, giysi ve gündelik hayat ile ilgili çeşitli eserlerin sergileneceği Silivri Etnografya Müzesi’ni kentimizin turizmine kazandıracağız.

AZİZ NEKTARİOS EVİ MÜZESİ

Farklı din ve kültüre sahip toplumların yüzyıllar boyunca barış ve huzur içerisinde yaşadığı Silivri’nin her bir değerine sahip çıkarak bu eşsiz mirası gelecek nesillere emanet edeceğiz. Ünlü bir aziz olan ve Silivri’de doğup, büyüyen din adamı Aziz Nektarios’un evini müze haline getirerek inanç turizmine kazandıracağız.

MÜBADELE MÜZESİ

Silivri Mübadillerinin aziz hatıralarını gün yüzüne çıkararak, tarihe ışık tutacak, tarihi ve kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız.

BALKAN GÖÇMENLERİ MÜZESİ

Balkanlardan Türk topraklarına zorunlu göçün ve göç yolculuklarının zorluklarını gözler önüne sererek kültürümüzün unutulmaz bir parçasını bu müzede yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracağız.

4- YEREL KALKINMA PROJELERİ

TRAKYA ÇEPERLİ TARIM TEKNOLOJİ VADİSİ

Tarımın ve gıdanın silikon vadisi Trakya’da kurulacak. Merkezi Silivri olacak olan bu projede Çatalca, Büyükçekmece, Edirne, Kırklareli ve Bulgaristan’ın Kırcaali şehirleri ile işbirliği yaparak, Avrupa’nın ve İstanbul’un güvenli gıdasını biz sağlayacağız.

ORGANİZE TARIM BÖLGESİ

Tıpkı Organize Sanayi Bölgelerinde olduğu gibi, kanunu bizce hazırlanan Organize Tarım Bölgesi ile hayvancılık dâhil işleme, paketleme, lojistik ve gıda sanayisi ürünlerinin de üretildiği bağımsız bir merkezi hayata geçireceğiz.

TARIM VE YAŞAM BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ

%100 Burslu Tarım Lisemizde yakaladığımız başarıyı bir adım daha ileriye taşıyarak Tarım ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi’ni gençlerimizin eğitim ve öğretim hayatına kazandıracağız. Geleceğin Tarım Mühendislerini Silivri’de yetiştireceğiz.

YEREL ÜRÜNLER SATIŞ MERKEZİ

E-5 karayolu üzerinde 4 ayrı noktada kuracağımız satış merkezleri ile Silivrimizin bereketli topraklarında yetişen yerel, doğal ve taze ürünleri Aile Tarımı teşvik ederek, üreticiden direk tüketiciye ulaştıracağız. Böylelikle hem üreticiyi destekleyecek hem de vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya kolay ulaşmasını sağlayacağız.

TOHUM MERKEZİ

Kaybolmaya yüz tutmuş yerel tohumlarımızı bulup, onları geliştirip gelecek kuşaklara aktaracağımız merkezimizde, tohum test laboratuvarı, embriyo dondurma ve doku kültürü laboratuvarı gibi fiziki yapılar da kuracağız.

EKOLOJİK TURİZM MÜZESİ

Kuş Gözlemciliği, Trekking, Botanik Turları, Bisiklet, Foto Safari ve Gastronomi alanlarında STK, Spor Kulüpleri ve Sanatçılar ile işbirliği yapılarak, köylerde kuracağımız bu merkez sayesinde köylerde yaşayan halkımıza ek gelir kapısı açacağız.

5- ULAŞIM PROJELERİ

OTOPARKLAR

Kısa vadede ilçemizin 3 ayrı noktasında toplamda 3000 araçlık otopark yapacağız. Ayrıca özel sektörü teşvik edip ilçenin yoğun bölgelerinde katlı otoparklar yapılmasını sağlayacağız.

YAYALAŞTIRMA

Silivri’nin ulaşım sorununu çözebilecek en önemli projemiz Silivri’yi 3 merkeze yoğunlaştırmak. Mevcut merkezdeki yoğunlaşmayı diğer merkezlere taşıyarak, şehir merkezini yayalaştıracağız. Bu sayede hem trafik hem çevre sorununu çözerek, esnafımıza katkı sağlamış olacağız.

BİSİKLET YOLLARI

Yayalaştırma projemize eşgüdümlü olarak yürüteceğimiz bu projemizde, şehrin tüm akslarını birleştirecek, modern kentlerde olduğu gibi çevreci bisiklet yolları yapacağız.

6- EKREM İMAMOĞLU SİLİVRİ PROJELERİ

KENT ENSTİTÜLERİ

Yeni nesil öğrenim ve gelişim merkezleri oluşturmak. Bu merkezlerde hem yaşam boyu, sürekli eğitim sistemini hayata geçirmek, hem de özellikle girişimcilerin kendilerini mesleki anlamda geliştirmelerini, yeni iş imkânlarına, inovasyona adapte olmalarını sağlamak.

DÜNYA DİLLERİ MERKEZİ

Ailelerin ve de gençlerin eğitimle ilgili öncelikli ihtiyaçları ve beklentileri içerisinde yer alan dil eğitiminin erişilebilir şekilde karşılanmasını sağlamak.

YAŞAM BECERİLERİ ÖĞRENME KÖYÜ

Down sendromluların, otizmlilerin, öğrenme güçlüğü çekenlerin, alzheimer ve demans hastalarının doğal ortamda sanat terapi ve hayvan destekli terapi gibi yöntemlerle yaşam becerileri edinmelerini sağlayacak bir öğrenme ve sosyalleşme alanı oluşturmak.

BÜYÜKÇEKMECE – GÜMÜŞYAKA METROSU

Ana gövdesini raylı sistemlerin oluşturduğu, karayolu sistemlerinin yüksek kapasiteli raylı sistem hatlarını beslediği, böylece farklı toplu taşıma koridorlarında talepler ile uyumlu kapasiteler kullanılarak sefer aralıklarının ve duraklarda/istasyonlarda beklemelerin azaltıldığı bir toplu taşıma sistemi oluşturulacak. Duraklarımız: Selimpaşa, Silivri Merkez, Uyumkent, Gümüşkaya