Özcan Işıklar : Birbirimizi Anlamak, Konuşmak ve Dinlemek Gerek

0
1143

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Silivri Belediye başkan Adayı Özcan Işıklar Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi.

Mega Saray’da Sivil toplum Kuruluşlarına verilen kahvaltıda Ekrem İmamoğlu ve Özcan Işıklar kuruluşların yöneticileriyle bir araya geldi. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Dört bin beş yüz yıllık medeniyeti geleceğe taşıyıp çocuklarımızla tanıştırmaya devam ediyoruz dedi. Sivil toplum kuruluşlarına eksiksiz katılım gösterdikleri için teşekkür etti.

Konuşmasına devam eden Özcan Işıklar, Ülkemizde yapay umutlarla, hakiki felaketlere sıkıştık. Toplum bekasını düşünmek zorundayız. Tabi ki birilerinin bekası var onu konuşup duruyorlar üstünü örtmek istiyorlar. Nedir toplumun bekası ? İş, aş, gülen bir insan, umutla yarınlara bakabilecek bir insan. Hak temelli, dayanışma temelli bir toplum anlayışı. Kendi içimizde yolculuğa çıkmamız gerekiyor. Zihinsel bir arınmaya ihtiyacımız var. Doğrudaki yanlışı, yanlıştaki doğruyu, nektardaki zehri , zehirdeki nektarı da bulacağız. Hiç bir şey tam doğru, yanlış değil. Oturup konuşularak yapılacak. Bütün bunları denedik. Deneyince olduğunu da gördük.

Yargılamakla değil birbirimizi anlamak ve dinlemek, konuşmak gerektiğini, konulan duvarları ve setleri toplum olarak kaldıracaklarını belirten Işıklar bunun en güzel ilacının hoşgörü olduğunu belirtti.

Sivil toplum örgütlerinin, içerisinde bulunduğu toplumu değiştirmeyi, dönüştürmeyi kendisine dert edinmiş, derneklere katılım göstermiş, muhtar olmuş, bir şeylerden rahatsızlık duyan, çevresine ve kendisinden başkaları içinde düşünen herkese teşekkür etti. Derneklerin, sivil toplum örgütlerinin bunlar için var olduğunu dile getiren Işıklar, toplumu düşünmek zorunda olduklarını belirtti.

Özcan Işıklar konuşmasının ardından Ekrem İmamoğlu’nu konuşmasını yapmak için sahneye davet etti. Ekrem İmamoğlu, konulmasına Özcan Işıklar’a teşekkür ederek başladı.

Pazar sabahı Silivri’de Silivrililerle buluşmanın keyfini yaladığını dile getiren İmamoğlu, ailelerinizden vakit ayırdınız ve bizlerle bir araya geldiniz diyerek Sivil toplum kuruluşlarına hoş geldiniz dedi.