Silivri’de Yunanca Kursları Başlıyor

0
2212

Dünya tarihinin en eski dillerinden biri olan Yunanca’ya rağbet çığ gibi büyüyor. Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri halkının Yunanca’yı öğrenme konusunda ki yoğun taleplerini değerlendirerek Çatalca Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi bünyesinde çok sayıda öğrenciye Yunanca öğreten eğitmen Ömer Faruk ATAY ile anlaştı. Her Salı günü akşam 18:30 ile 20:00 saatleri arasında Silivri Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasında gerçekleştirilecek olan kurslar için ön kayıtlar başladı.

1923 yılında gerçekleşen ve Lozan Mübadelesi ile Yunanistan’dan Türkiye’ye göç eden Mübadil torunlarının yoğun olarak talep ettiği Yunan dili, kültürel anlamda bir köprü görevi görüyor.
Yunanca Hint-Avrupa dil ailesinin Greko-Grebar grubundan yaklaşık 4000 yıllık geçmişe sahip bir dildir. Dünyanın en eski dillerinden biridir. Antik Yunanca ve modern Yunanca olarak ikiye ayrılır ve birbirinden neredeyse tamamen farklı yapılara sahiptirler. Alfabesi Yunan alfabesidir. Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın resmi dilidir. Yunanistan dâhil olmak üzere tüm dünyada yaklaşık 13 milyon kişinin anadilidir. Birçok Yunanca edebi eser bulunmaktadır.