Silivri Atatürk Anadolu Lisesi Ata’ya Saygı Gezisi Düzenledi

0
1805

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri , müdür yardımcısı Ahmet DEMİR ile birlikte Atatürk’ü Anma” etkinlikleri çerçevesinde Ankara’ya “Ata’ya Saygi” gezisi düzenledi. 16 Kasım 2018 Cuma günü başlayan gezi , gün boyunca Anıtkabir , Meclis binası , 2. Meclis binası , Anadolu Medeniyetleri Müzesi , Mehmet Akif Ersoy’un bir müddet kaldigi Tacettin Dergah’ındaki evi ve Hamamönü Çarşısı gibi tarihi ve kültürel mekanların gezilmesi ile sürdü.

Ardından okul öğrencileri Anıtkabir’de Aslanlı Yol’dan ilerleyerek Ata’mızın manevi huzurlarına çıktı. Ardından mozoleye karanfil bırakarak saygı duruşunda bulunan ve Anıtkabir’in ziyaretçilere açık olan her birimini gezen okul kafilesi , daha sonra cumhuriyetin ilan edildiği meclis binalarını ziyaret etti. Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni de gezdikten sonra Tacettin Dergahı’nda İstiklal Marşı’mızın yazıldığı o odayı gezen Atatürk Anadolu Lisesi ekibi , Hamamönü çarşısını da gezerek etkinliğe son verdi.

Bu güzel etkinliğe destek veren Müdür yarcımcısı Ahmet Demir, okul müdürü Ali Volkan Nizamoğlu ve emeği geçen tüm veli ve öğrencilere bizler de teşekkür ederiz.

Silivri TV – silivri.tv.tr
facebook.com/silivritvtr – instagram.com/silivritvtr – twitter.com/silivritvtr