Çatalca’da Yılın İlk Meclisi Toplandı

0
1601

Çatalca Belediyesi’nin yılık ilk meclis toplantısında; Denetim komisyonu üyeleri seçildi, Mimari Estetik Komisyonu kararı komisyona gönderildi.

Çatalca Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı 1. Birleşimi, Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında toplandı. 2018 yılının ilk meclis toplantısında 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Belediyeden canlı yayın

Şeffaf belediyecilik uygulamaları kapsamında www.catalca.bel.tr internet adresi üzerinden canlı yayın ile izlenen Çatalca Belediye Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Çatalca Belediyesi 2018 Yılı Ocak Ayı Meclis Gündem Maddelerinin ilki “5393 Sayılı Kanunun 20. maddesi gereğince Belediye Meclisinin “2018 Yılı Çalışma Takviminin belirlenmesi” ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün teklifi “oy birliği ile 2. Gündem maddesi, “Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi” oy birliği ile 3. Gündem maddesi ”Geçici işçilerin vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi” oy birliği ile 4. Gündem maddesi “Mevsimlik işçi çalıştırılması ve vize işlemleri ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi” oy birliği ile 5. Gündem maddesi olan “5393 Sayılı Kanunun 32. maddesi gereğince Meclis Üyeleri ve İhtisas Komisyon Üyelerinin ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi” oy birliği ile kabul edildi.

Denetim komisyonu seçildi

Gündemin “ 5393 Sayılı Kanunun 25. maddesi gereğince Denetim Komisyonuna Üye Seçimi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün teklifi” ile ilgili 6. Gündem maddesi gereğince yapılan oylama ile Denetim Komisyonuna CHP’li Meclis Üyeleri Halil Gök, Ayhan Tutun, Rıdvan Hacet, AK Partili Meclis Üyeleri Metin Sezer ve Mesut Üner seçildi.

Mimari Estetik Komisyonu

Gündemin 7. Maddesi, “İstanbul Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne tahsis edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan İlçemiz Ferhatpaşa Mahallesi 521 ada 6 parselin tahsisinin kaldırılması ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün teklifi” oy çokluğu ile kabul edilirken gündemin 8. Maddesi “İlçemiz Yalıköy Mahallesinde bulunan “Necla Akben Çıkmazı Sokağı” isminin “Necla Akben Sokak” olarak değiştirilmesi ve Yalıköy Mahallesinde yapılan incelemede ismi olmayan sokaklara da talep edilen isimlerin verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi” ve 9. Maddesi “İlçemiz Kaleiçi Mahallesinde ismi olmayan sokaklara, talep edilen isimlerin verilmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü’nün teklifi” ile 10. Maddesi olan “Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 66.maddesi uyarınca Mimari Estetik Komisyonu’nun Kurulması ve Mimari Estetik Komisyonu için gereken Çalışma Yönetmeliği’nin onaylanması hususunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün teklifi” oy birliği ile görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

“ 2018 Yılı Evsel Katı Atık Toplama, Taşıma ve Bertaraf etme maliyetleri esas alınarak tarife oluşturulması ile ilgili Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün teklifi”  ile ilgili gündemin 11. Maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliği ile havale edildi.

Çatalca Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı 1. Birleşimi 5 Ocak 2018 Cuma günü saat 10.00’da toplanmak üzere sona erdi.