SAÇ VE KAŞ NEZLESİ NEDEN OLUR ?

0
2275

Bu mevsimde en çok rastlanan sorunlarından biri olduğuna, saç ve kaş derisinde hassasiyetin arttığına, kaşınma, yanma ve döküntü yaşandığına dikkat çeken Kalıcı Makyaj Uzmanı Biyolog Mehmet Kandil saç ve kaş nezlesi hakkında açıklamalarda bulundu.

“Saç derisinde ve köklerinde kaşınma, yanma ve iğne batması hissini veren bir tür rahatsızlıktır.Saç nezlesinin birden çok sebebi olabilir.Saçın sıkı şekilde toplanıp hava almasını önlemek, her gün kullanılan fön makinasının saç derisini kurutması ve jöle kullanımını fazlalaştırmak saç nezlesine neden olabilir.
Aynı zamanda yıkanan saçın kurutulmaması,soğuk hava ve rüzgâra maruz kalması, saç derisinin ve köklerinin zamanla üşüyerek nezle olmasına sebep olur ve bu durum Saç diplerinde kaşıntıya, yaralara ve dökülmelere yol açar.”

 

Kalıcı Makyaj Uzmanı Biyolog Mehmet Kandil, saç nezlesinin “Prenses hastalığı” veya ” Rapunzel hastalığı” olarak bilindiğine dikkat çekti.

 

“Bunun sebebi de kadınların daha uzun ve gür saçlara sahip olmasıdır.Tıpta, hastalık olarak belirtilmeyen saç nezlesinin tedavisi de bulunmamaktadır. Ancak oluşumuna yol açan sebeplere yönelik önlemler alabilirsiniz

Saçınızı uzun süre havasız bırakmamalısınız.Ayrıca bol jöle ve saçta kozmetik ürünlerini en aza indirgemelisiniz. Saç taranırken yavaş taranmalı, zorlanmamalıdır.