Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den korkutan tahmin

0
1676

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den İstanbul için kritik bir son dakika uyarısı geldi. Şiddetli sağanak yağış tahmininde bulunan Prof. Dr. Şen, Meteoroloji radarına yansıyan görüntülerdeki bir detaya dikkat çekerek, tahminini ‘İstanbul kuzeyden CB bulutları ile kuşatıldı. Akşama doğru taarruza geçecekler’ mesajıyla paylaştı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, akşam saatlerinde İstanbul’da etkili olması beklenen şiddetli sağanak yağış için dikkat çeken bir tahminde bulundu. Prof. Şen’in Twitter adresinden yaptığı ve yağış şiddetine dikkat çekmek için tahminine eklediği yorum, takipçilerinin dikkatinden kaçmadı.

‘BULUTLAR TAARUZA GEÇECEKLER’

Prof. Şen, “İstanbul Kuzeyden CB (kümülonimbus) bulutları ile kuşatıldı. Akşama doğru taarruza geçecekler. İstanbul’un kuzey batısında şu an itibarıyla 8 CB bulutu mevzilenmiş durumda. Her birinde metrekareye 50 kg yağış bırakacak su var” paylaşımında bulundu.

Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarıları

Yalova’da meydana gelecek sağanak yağışların yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kocaeli’nde meydana gelecek sağanak yağışların yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Sakarya’da meydana gelecek sağanak yağışların yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.