Kırmızı et, içerdiği vitamin mineral ve proteinlerle sağlıklı bir beslenmenin olmazsa olmazlarından. Bu nedenle kırmızı et alırken nelere dikkat edilmeli, neler yapılmalı mutlaka daha kolay pişmesini sağlar.
- Etinizi pişirmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin. Bu yöntem etinizin kanının çıkmasına ve renginin açık olmasını sağlayacaktır.
- Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir. Et pişirirken içi ile dışının aynı oranda pişirilmesi önemlidir.
- Etin içinde doymuş yağlar bulunur, bu nedenle pişirirken ayrıca yağ ilave etmemeye özen gösterin. Eti önceden terbiyelemeniz daha yumuşak olmasını ve lezzetli olmasını sağlar.
- Eti terbiyelerken kuru soğan ve sarımsaktan, baharatlardan, taze kekik ve defne yaprağından, yoğurt ve zeytin yağından yararlanabilirsiniz .– Et kavururken tava ya da tencerenin kenarlarında oluşan köpükler bol miktarda aroma içermektedir. Bu nedenle bu köpükleri biriktiğinde atmak yerine tencerede toplamaya çalışın.
- Kalın etleri kapak kapalı olarak pişirin. Bu yöntemle kalın etleri pişirmek istediğinizde kapalı olarak pişirmelisiniz. Kapağı her açışınızda pişirme sürenize 5-10 dakika daha ekleneceğini unutmamalısınız.
- Et pişirmede benmari yöntemi tercih edilmelidir. Bu yöntemde yemeğin bulunduğu tencere ile ateşin teması önlenmiş olur. Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir.
Bütün bunları düşünmek yerine, sizi Silivri’de etin tek adresi ” STEAK HOUSE ” a davet ediyoruz…