Silivri’de Yaşanan Çocuk İstismarı ve Tecavüz Olayı Hakkında..

0
4524

Malumunuz Silivri’de olan son olaydan herkesin haberi var. Semtimizdeki bir çay bahçesinde çalışan Ayhan isimli şahıs küçük yaşta erkek çocuklara cinsel istismar ve tecavüz şikayetiyle göz altına alınmıştı. Alınan ifadelerin ardından çıkarıldığı mahkemeden sonra cezaevine gönderildi.Şahsın Evli ve 1 çocuk babası olduğu bilinmektedir.

Son dönemlerde artan çocuk istismarları, hayvan katliamları, hoca diye tabir edilen bazı kanaat önderlerinin asansörde halvet ortamı oluşması hakkındaki açıklamaları ve buna benzer onlarca vakaa sorunun daha ciddi boyutta olduğunun göstergesidir. Silivri’de olan bu olay gibi onlarca hatta yüzlerce vaka tüm ülkede olmaktadır. Bu küçük yaşta evlendirilmek zorunda bırakılan çocuklardan tutunda , bu şekilde istismara varan çocuklara kadar. Olayın en vahimi ise bu tarz olayların o yaştaki çocukların üzerinde geri dönülemeyecek boyutta toplumsal manevi yaralar açması ve kendini toplumun dışında konumlandırmaya kadar varmasıdır.

Hak eden kişi sonuna kadar cezasını çekmelidir fakat bu noktada en önemli olan hatta daha önemli olan bir şey varsa o da bu çocukların yaşadıkları, sahip oldukları yaralar ve topluma hızlıca geri kazandırılmasıdır.

Şöyle bir Silivri’ye baktığınız zaman artık kadınlara, genç kızlara tacizin sadece fiziksel olarak olmadığını göreceksiniz. Hatta bununla alakalı bir sokak röportajı yapacak, halka Silivri’de sözlü tacize uğrayıp uğramadıklarını soracağız. Tam da bu noktada, bu vahim olay gibi boyuta gelmeden hemen önce buna yakın her türlü tacizin sokakta her dakika olduğunu gözler önüne sermiş olacağız. Silivri’de yaşayan bizler de bunu en canlı şekilde sosyal hayatımızda kısmen görüyoruz. Ne yazık toplumda bu ayıba ve iğrençliğe karşı bizler tepki koymaz ve sessiz kalırsak en başta kendimize, karşımızdakine ve de yaşadığımız yere ihanet etmiş oluruz.

Unutulmamalıdır ki buna izin verildiği sürece bu tür olaylar devam edecek ve belkide daha vahim sonuçlara varacaktır. Önce bir yurttaş olarak ve ardından Silivri halkı olarak buna asla ve asla fırsat vermemeliyiz.

Ve son olarak 30 Temmuz 2018 Pazartesi günü bu ve buna benzer olaylara tepki koymak, farkındalık yaratmak adına saat 18:00’da Silivri Çarşı Meydanı’nda toplanarak protesto yürüyüşü yapılacaktır. Herkesi bekliyoruz.

#ÇocukSusarSenSusma

SİLİVRİ TV